En blændende elegant vin der er meget tro mod Pinot Noir druen og som besidder et perfekt mix af finesse og intensitet. Bouqueten er kompleks røde og mørke bær, krydderier og lidt noter af eg. Meget lagringsegnet - 10 år og længere. En Pinot Noir til retter med rødt kød, både stegt eller i sauce, og til fuglevildt.
Druerne høstes i hånden og sorteres med omhu i kælderen. Druerne udbløder i 18-21 dage, helt eller delvist afstilkede, afhængig af årgangen. Vinen lagrer 12-14 måneder i fransk eg, hvor 45-60% er ny eg. Clos Vougeot ligger ved byen Vougeot i Côte de Nuits. I denne appellation findes kun én Grand Cru mark, nemlig Clos Vougeot. Det unikke ved denne mark er, at den producerer 3 gange så meget vin, som der produceres i resten af kommunen tilsammen. Den er 50 hektar stor og har over 80 ejere. Bouchard Père & Fils ejer sølle 0,45 hektar, så det er en meget lille produktion domænet råder over, trods markens størrelse.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.