Stor bouquet af rød frugt og solbær, der går igen i den friske smag og krydres med en pebret note i den lange afslutning. Nyd den ung til en god bøf, og når den er lagret, til velkrydrede sammenkogte retter. Druerne undergår streng sortering, før de helt eller delvist afstilkes afhængigt af vinen og årgangens karakteristika. De udbløder i ca. 3 uger, inden vinen lagrer ca. et år på fad, efterfulgt af flere måneder i kar for at stabilisere vinen før aftapning. Drik inden for 3 eller 4 år.
La Fussière 1. Cru dækker det størst område af Maranges - næsten 42 hektar, der næsten alle peger mod syd. Det sikrer sol til vinstokkene hele dagen, hvilket fremmer modningen og smagsnuancerne i druerne. Jorden er ler-, mergel- og kalksten, der dræner godt, og som giver et fint mix af mineralitet, struktur og fylde til vinen. Her dyrkes hovedsageligt Pinot Noir men også en lille mængde Chardonnay. På skråningerne under La Fussière, mod syd, ligger de resterende Maranges 1. Crus, herunder Le Clos des Loyères og Les Clos Roussots.
La Fussière er yderligere opdelt i Clos de la Fussière, som er beliggende i den nederste centrale del af marken lige over krydset mellem grænserne for de tre områder, der udgør Maranges: Dezize, Cheilly og Sampigny-lès-Maranges.
Maranges ligger syd for Santenay og er den sydligste appellation i Côte d'Or, og den forbinder således Côte d'Or med Côte Chalonnaise. Den er ikke så kendt i udlandet, men til gengæld finder man nogle rigtig gode pris/kvalitet-forhold her. De adskillige bakker og skråninger er syd/syd-øst-vendte. 95% af vinen, der fremstilles, er rødvin.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bertrand Bachelet siden 2024. Bertrand Bachelet er 4. generation i rækken af vinbønder i familien i Bourgogne. Hans passion for vin drev ham til at overtage ejendommen i 2011 fra sin far, Jean-Louis. Domænet ligger i Dezize-les-Maranges, hvor familien har flere marker, men de har også fantastiske besiddelser i Saint Aubin, Santenay og Chassagne-Montrachet. Alt i alt ejer de 13 hektar, hvorfra de laver en række af seriøse høj-kvalitetsvine. Maranges tegner sig for den største del af slottets produktion.
Bertrand har tilføjet nye, moderne teknikker i vinfremstillingen for at lave endnu skarpere vine, der præcist udtrykker det bedste fra hvert terroir. Der lægges stor vægt på et omhyggeligt arbejde i marken for at skabe så sunde druer som muligt. Et sundt druemateriale af høj kvalitet er et afgørende fundament til at skabe store vine. Alt arbejde i marken, fra beskæring til høst, foregår manuelt. Vinificering udføres efter de traditionelle metoder med så lidt indgreb som muligt, for at fremhæve det unikke og komplekse af hvert terroirs.
Til hvidvinene presses druerne straks, når de kommer til karrummet. Efter forsigtig presning og en let bundfældning føres mosten direkte til forskellige typer fade (10 - 30% nye fade afhængig af vinen). Hvidvinene lagrer i gennemsnit et år, efterfulgt af flere måneders stabilisering i kar før aftapning.
Til rødvinene sorteres druerne strengt før delvis eller hel afstilkning. Graden afhænger af den specifikke vin og årgangens karakteristika. Herefter udbløder druerne i ca. tre uger. Udvindinger af farve og aromaer udføres med minimal indgriben; en gang i mellem skubbes samlingen af druer øverst i karret ned i mosten foruden at mosten omrøres nu og da. rødvinene modner på træfade i ca. 12 måneder med varierede andele af ny eg efterfulgt af tre til seks måneder i kar før aftapning.