En værdig repræsentant for et af de stærkeste brands indenfor vin. Luftig, sprød og finesserig med kirsebær- og jordbærtoner pakket ind i faste, kalkprægede tanniner. Vinen laves efter biodynamiske metoder uden at være certificeret. Dette er samme vin som husets anden Gevrey-Chambertin. Denne udgave er tilsat små mængder svovl.
Druerne er fra fire parceller med forskellig jordbund: kalk/ler, kalksten og kalk/mergel. De afstilkes 100% til denne vin og udbløder længe ved lav temperatur for blidt udtræk af smagsstofferne. De første dage af gæringen trykkes faststofferne ned i mosten en gang dagligt /pigeage, fulgt af overpumpninger under den videre udblødning efter gæringen. Den meget nøjagtige vertikalpresse bruges her, så vinifikationen tager 20 dage i alt. Vinen omstikkes én gang efter 2. gæringen og lagres 14 mdr. på let toastede egefade fra fire skovområder; 50% nye. Ingen klaring eller filtrering.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Marchand-Tawse siden 2018. Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. klaring bruges ikke, og filtrering meget sjældent.