Finesse og lethed er kendetegnene for denne vin, der bør serveres ung, hvis man ønsker friskhed og frugt. Med lidt alder udvikler vinen noter af muld, bregner og krydderier. Det er et herligt glas til apéritif, charcuterie og stegt fjerkræ.
Druerne høstes i hånden og sorteres i kælderen. Den alkoholiske gæring starter på tanke men flyttes til tønder halvvejs gennem gæringen, hvor vinen ligger i 12 måneder.
Hos Pascal Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i fem generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay - en lille by i hjertet af Côte d'Or - som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.
Næste generation, Pierrick Bouley, har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han har været hjemme på domænet siden 2009 og har fra 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far. Han blev "Meilleur Jeune Vigneron" i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept "lutte raisonnèe". Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.
Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke "climats" skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer. Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.
Monthelie er en lille landsby med 123 ha. marker, hvor ca. 85% er plantet med Pinot Noir. Hvidvinene dyrkes hovedsageligt på den lidt dybere jord mod Meursault. De røde druer vokser på ret mager jord med rødt ler og mergel over limstenen, der bærer hele områdets karakter.
Kommunen er sydøstlig nabo til Volnay og opfattes af mange som dennes lillebror: Vinene ligner meget med en gennemgående charmerende, ret blød og elegant stil, men generelt en smule mindre raffinerede end Volnay's, afhængigt af producent, årgang og den præcise lokation. Der er 15 stk. 1.Cru's, der omfatter næsten 1/3 af Pinot Noir arealet. De fleste ligger i den del af kommunen, der er tættest på Volnay. Vinene er oftest åbne og givende ret tidligt, men de bedste har også fine udviklingsmuligheder i en længere årrække.