Mosconi-skråningen er hjertet af Conterni i Monforte d'Alba mod øst, som blev købt i 2009. 0,8 ha. med vinstokke over 50 år bruges til denne vin. Jorden er mere leret her, og høsten er senere end i Cannubi og Via Nuova. Marken leverer en robust, maskulin vin. Maden skal også have punch! Meget lagringsegnet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med E Pira & Figli, Chiara Boschis siden 1999. Pira har været synonymt med Chiara Boschis fra 1990, da hun overtog den lille ejendom, hendes familie havde drevet, siden den mandlige linje i Pirafamilien var uddød. Netop da begyndte et opgør mellem traditionalister og modernister i Barolo. De første stod -lidt karikeret- for alenlang maceration af hele klaser med stilke i gamle castaniefade, der resulterede i vine, som i heldigste fald var tilnærmelige efter 8-10 år. Modernisterne ville lave lækre, tidligere modne vine med kortere maceration og lagring i toastede 225 l. barriques.
Chiara, der egentlig er økonom, havde også lært vin på det ret traditionelle Borgogno domæne, hendes brødre driver. Hun eksperimenterede meget med de nye metoder i 90'erne og fandt efterhånden en flot balance mellem Barolos oprindelige "sjæl" og en mere åbenarmet, lækker stil, der har gjort hende til den topdyrker, hun er i dag.
Hun vinterbeskærer til maks 9 knopper pr. vinstok, som reduceres yderligere ved grøn høst om sommeren. Druerne håndsorteres strengt ved høst, og maceration / udblødning er ca. en uge i cementtanke for Nebbiolodruen, med langsom nedtrykning af faststofferne i mosten og overpumpninger. Gæringen sker med de naturlige gærceller, der sidder på druerne, og malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker for enkeltmarks-Baroloerne i medium toastede nye barriques, hvor vinen lagrer i to år.
Den lille kælder i Barolo by havde oprindelig kun få marker, med Cannubi som juvelen, men i 2009 tilkøbte Chiara gode marker østpå i Monforte- og Serralunga d'Alba. Chiara har aldrig brugt pesticider i markerne, og i 2010 besluttede hun sig for at blive økologisk certificeret, hvilket hun blev i 2014. Alle hendes vine, på nær Langhe Nebbiolo, er i dag certificerede økologiske.
Det er endda lykkedes hende at få alle dyrkere af vin på den berømte Cannubi Cru til at blive økologiske (26 i alt), og hendes ihærdige arbejde blev i 2022 belønnet med det eftertragtede "Robert Parker Green Emblem", der uddeles af mediet "The Wine Advocate" - og kun til producenter, som forpligter sig til bæredygtighed, langsigtet miljøbeskyttelse og biodiversitet. Søger man topklasse Barolo, der kan nydes fra en karaffel som 3-4-årig, men kan udvikle sig i 20 år, er det her.