Denne
Pinot Noir er et velskabt frisk blend med en kompleks
bouquet lavet på druer fra otte unikke parceller, som bl.a. Gap’s Crown, Sangiacomo, Dorothy Cameron og Rodger’s Creek. I denne vin blender de sammen og giver vinen en
robust og perfekt balaneret smag, med lag på lag af mørke kirsebær, muskatnød og muld og en enestående fyldig tekstur som ender i en lang eftersmag.
Druerne afstilkes inden gæring i åbne kar. Vinen lagrer i 50% ny
eg. Den tappes
ufiltreret og ligger på
flaske i 8-10 måneder før den frigives til salg.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Sojourn Cellars siden 2019. Sojourn Cellars ligger i Sonoma nord for San Francisco tæt på
Napa Valley. Huset blev grundlagt i 2001 af de to tennisvenner Craig Haserot og Erich Bradley, som delte en passion for to ting: Stor vin og tennis. Fra starten var planen at produere små mængder
Cabernet Sauvignon fra ekstraordinære vinmarker. Huset har hurtigt opnået stor anerkendelse, og i dag producerer de 21 unikke vine til kunder verden over.
Sojourn lægger vægt på at få hvert parcel fra markerne med over i
flasken. Huset opkøber druer i Napa og Sonoma fra dyrkere, som de har et tæt samarbejde med, og som besidder bestemte kombinationer af jord, klima, hældning og retning, og hvor udbyttet holdes lavt.
Sojurn får deres
Pinot Noir druer fra de forblæste appellationer langs såvel den
robuste Sonoma Coast som det køligere Russian River Valley, hvor druen kommer til sit bedste udtryk.
Flere af markerne i Sonoma Coast ligger i
egne, som er svære at nå, som Sangiacomo, Gap's Crown og Rodgers Creek. Det er unikke parceller som hver giver en distinktiv karakter til druen; disse unikke og tydelige kvaliteter findes kun disse steder på jorden.
Hvad der startede med et dedikeret venneprojekt har i dag vokset sig til en førsteklasses "boutique" vingård med et lille velfungerende team, der skaber højkvalitets
Pinot Noir,
Chardonnay og
Cabernet Sauvignon, hvoraf flere vine sælges via allokation.