This website requires JavaScript.
  • 2020 La Cuisine de ma Mère Rouge, Nicolas Grosbois, Gaillac

    Et resultat af den ødelæggende lokale frost i Loire i april 2016 var en fælles søgen efter løsninger blandt de ramte dyrkere, der var truet på deres levebrød. Nicolas Grosbois havde i forvejen kontakter i Gaillac i Sydvestfrankrig. Det blev til fødslen af denne vin, som en pendant til "La cuisine de ma mère" fra Chinon -nu på ferie i Gaillac. Den er lavet på druerne Merlot, Syrah, Duras og Braucol, de to sidste meget lokale. Når to af de tre druer Duras, Braucol og Syrah indgår i vinen og udgør mindst halvdelen af druerne, har den ret til AOP Gaillac.

    Det er en mørk og meget frugtig vin, der kan associere til både blåbær, brombær, kirsebær, hindbær og cassis, vilde krydderurter, en let jordtone og røg; lidt afhængigt af hvor frisktappet den er. Frugtvægten er fin men læskende og ikke bombastisk; tanninerne er fuldmodne. Nicolas Grosbois beskriver den selv med udtrykket "glou-glou": en åben-armet og let drikkelig vin. Kan være sagen til BBQ, stegt kylling eller andeconfit, hvor vinens lille "kant" står imod det fede indslag.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2020

    Område

    Loire

    Land

    Frankrig

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeØkologisk
    LandFrankrig
    DistriktLoire
    Druesorter
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2020
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer388120