Et nyt kapitel har åbnet sig for Domaine Hubert Brochard i Sancerre. Vingården er kommet under Crémant de Loire specialisten Langlois, der er ejet af Bollinger-familien. Det mærkes i særdeleshed på stilen i vinene, som fremstår endnu friskere og mere mineralske end tidligere. Vinenes ydre har også fået et lettere, moderne udtryk, der komplimenterer stilen.

 

I anledning af hjemkomst af vinene i den nye stil, inviterede teamet fra Hubert Brochard vores salgsteam til online undervisning og vinsmagning på kontoret i Fredensborg. Vinmager Rodrigo Zamorano, der står bag den nye stil, styrer i dag slagets gang på vingården. Hans præcise mål med Sancerre vinene er at vise de mange forskellige unikke terroirs, der findes i Sancerre, som ler, kalk, mergel og flint.

The identity of our wines lies, first and foremost, in the quality, typicality and diversity of our terroirs” – vinmager Rodrigo Zamorano

Velsmagende Sancerre med frisk og mineralsk stil

2023 Sancerre Classique, Hubert Brochard

Svævende elegance og imponerende frisk stil afbalanceret af fin, moden frugt med kølig stikkelsbærtone, hvide blomster og nyslået græs. Vinificeret i ståltank for at vise talenterne som ung. Til bl.a. østers, ferskvandsfisk med sovs, skaldyr og gedeost; ikke mindst den lokale Crottin de Chavignol.

Find vinen

2023 Pouilly-Fumé Classique, Hubert Brochard

Dansende elegant med flintede og røgede toner, mineralitet, akacieblomst, gyvel og en lille snert honning. Raslende ren og en levende syre. Druemosten gærer og lagrer kun i ståltank. Det handler om den rene frugt hér. Født til ferskvandsfisk og fin til skaldyr, lyst kød og gedeost. Udfolder sig tidligt, men kan gemmes ca. 5 år.

Find vinen

2023 Sancerre Terres Blanches, Château de Thauvenay, Hubert Brochard

Et perfekt udtryk af den kalkede jord i Sancerre. Meget harmonisk og “klassisk Sancerre” med lidt fedme. Druerne til vinen kommer fra marker, der ligger omkring det smukke Château de Thauvenay sydøst for Sancerre by tæt ved Canal Latéral à la Loire. Jorden er en kombination af Kimmeridge-kalk – den samme, der findes i Chablis – og rødt ler, der tilsammen giver en sprød Sancerre med lidt fedme.

Find vinen

2023 Sancerre Terres de Silex, Ch. Fontaine-Audon, Hubert Brochard

Vinen er et flot eksemplar af Sancerre med flintet udtryk. Den er meget direkte, præcis og mineralsk. Druerne kommer fra marker med hvid og sort silex (flint) omkring det smukke Château de Fontaine Audon lidt nord for Sancerre by. Vinen både vinificeres og lagerer i ståltanke og små amfora’er for at bibeholde Sauvignon Blancs fine og friske aromaer.

Find vinen

2023 Sancerre Terres de Caillottes, Les Trois Côteaux, Hubert Brochard

En præcist udtryk af Sancerres lokale Caillottes jord. Rig og fyldig i smagen. Druerne kommer fra markerne, der ligger ved vingården i Chavignol. Den har en jordbundstype, der lokalt hedder Caillottes, som består af grus og små kalksten. Marken er certificeret HVE (High Environmental Value). Druerne høstes delvist i hånden, delvist med maskiner, og de presses med pneumatisk presse. Vinen vinificeres i temperaturkontrollerede ståltanke for at bibeholde Sauvignon Blancs fine og friske aromaer og ligger herefter 6 måneder på gærresterne i en kombination af eg, amfora’er og stål for at give fedme til vinen. Terroiret give en præcis, fin og flot afbalanceret Sancerre. Vinen tappes ca. 1 år efter høsten.

Find vinen

2023 Sancerre Rosé Classique, Hubert Brochard

En rosévin der scorer højt på charmefaktor-skalaen. Mange finder, at vellavet Pinot Noir har den største charmefaktor indenfor rosé’ernes verden, og Brochard rammer fuldstændigt plet her. Lys rød frugt domineret af jordbær og stikkelsbær i en tilstand mellem frugtintensitet og vægtløshed. Rosé er altid en fin balancegang, især på Pinot Noir, og vinmager Rodrigo Zamorano kan sit kram. Fin som apéritif, til salater og lyst kød, gerne på grill. Vinen kan nuancere sit smagsbillede yderligere i et par år.

Find vinen

Se udvalget fra Hubert Brochard

Vil du vide mere om vinene fra Hubert Brochard. Gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk eller kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. 43469900. Du kan også kigge forbi Erik Sørensen Vins butik, hvor vi altid byder på et glas vin.