Dansende elegant med flintede og røgede toner, mineralitet, akacieblomst, gyvel og en lille snert honning. Raslende ren og en levende syre. Druemosten gærer og lagrer kun i ståltank. Det handler om den rene frugt hér. Født til ferskvandsfisk og fin til skaldyr, lyst kød og gedeost. Udfolder sig tidligt, men kan gemmes ca. 5 år.
Druerne kommer fra landsbyen Boisgibault i kommunen Tracy-sur-Loire. Vinstokkene, der har en gennemsnitsalder på omkring 30 år, vokser i en kombination af ler, kalksten, Kimmeridgian mergel og Portlandsk kalksten. Druerne sorteres manuelt og afstilkes herefter før langsom presning i pneumatisk presse. Den alkoholiske gæring sker ved lav temperatur i rustfrit ståltanke.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Hubert Brochard siden 2000. Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien har 62 ha. i alt fordelt på otte kommuner i Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire. Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228, 400 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade.
I juli 2022 kom Hubert Brochard under Crémant de Loire-specialisten, Langlois, der er ejet af Bollinger-familien, og det har åbnet et nyt kapitel for Hubert Brochard baseret på visionen: "Der findes ikke bare én Sancerre men forskellige Sancerre-vine." Dette skal demonstreres ved at fremstille unikke vine baseret på de mange forskellige terroirs, der findes i Sancerre, og gennem de mange års know-how, der er gået i arv fra generation til generation. Brochard-teamet styres fremadrettet af Rodrigo Zamorano med det præcise mål at vise de mange forskellige unikke terroirs, der findes i Sancerre, som ler, kalk, mergel og flint. Med Langlois samarbejdet har Brochards vine fået en endnu friskere og mineralsk stil.
Man arbejder efter miljøkodeks "HVE / Haut Valeur Environnementale". Der bruges kun naturgødning efter observeret behov og let pløjning for ukrudt mellem rækkerne. Man skal bl.a. handle med respekt for biodiversitet i markerne, reducere energi- og vandforbrug samt sortere og minimere affald.
Pouilly Fumé er søster til Sancerre, kun få km. derfra, over Loirefloden mod øst. Vinen er opkaldt efter byen Pouilly-sur-Loire og det traditionelle lokalnavn for Sauvignon Blanc: Fumé Blanc, som dels refererer til den lidt røget-mineralske tone, der kan være i vinene. Den kan minde om duften, når man slår to stykker flint mod hinanden for at lave ild, eller affyrer et antikt våben med flinttænding af krudtet. Der er megen flint i jorden her men ingen videnskabelige holdepunkter for, hvordan det påvirker vinens aroma, og der er også arealer med ler, limsten og mergel. Den anden reference er til den modne Sauvignon Blanc drues blå-grålige tone, som kan give indtryk af et røgslør over markerne lige inden høst.
Især flint og mergel er gode til at opsuge varme om dagen og afgive den i de kolde nætter. Med så mange jordbunde, dyrkere og vinifikationsteknikker, kan der ikke siges at være nogen konsistent forskel på Sancerre og Pouilly Fumé, men måske en tendens til at Sancerre er mere frivolt blomstret i mange versioner og Pouilly Fumé mere rank og stringent i stilen.
Appellationen er fuldkommen domineret af Sauvignon Blanc druen. Området er, med ca. 1350 ha. marker, væsentligt mindre end Sancerre og producerer ca. 2,5 gange mindre vin pr. år. På eksportmarkederne lider området lidt af, at navnet er mindre mundret end "Sancerre", og en vis sammenblanding med Pouilly Fuissé i det sydlige Bourgogne, der er lavet på Chardonnay.