Vinen er Hubert Brochards bud på, hvordan en klassisk Sancerre fra Loire skal smage. Stilren med svævende elegance og imponerende frisk stil afbalanceret af fin, moden frugt med kølig stikkelsbærtone, hvide blomster og nyslået græs. Vinificeret i ståltank for at vise talenterne som ung. Til bl.a. østers, ferskvandsfisk med sovs, skaldyr og gedeost; ikke mindst den lokale Crottin de Chavignol.
Vinen er et blend af 100% Sauvignon Blanc fra tre terroirs spredt ud over seks kommuner i Sancerre: Terres Blanches/kalk (40%), Terres Silex/flint (30%) og Terres Caillottes/lerholdig (30%). Høsten sker først i oktober, og vinene laves på ståltank og i emaljerede cementtanke. Den har ligget 4 måneder med gærresterne for at give vinen et lag af rigdom, men den er ikke opulent. Her lægges vægt på elegancen, og som ung springer den nærmest ud af flasken, men den kan gemmes op til 5 år.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Hubert Brochard siden 2000. Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien har 62 ha. i alt fordelt på otte kommuner i Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire. Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228, 400 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade.
I juli 2022 kom Hubert Brochard under Crémant de Loire-specialisten, Langlois, der er ejet af Bollinger-familien, og det har åbnet et nyt kapitel for Hubert Brochard baseret på visionen: "Der findes ikke bare én Sancerre men forskellige Sancerre-vine." Dette skal demonstreres ved at fremstille unikke vine baseret på de mange forskellige terroirs, der findes i Sancerre, og gennem de mange års know-how, der er gået i arv fra generation til generation. Brochard-teamet styres fremadrettet af Rodrigo Zamorano med det præcise mål at vise de mange forskellige unikke terroirs, der findes i Sancerre, som ler, kalk, mergel og flint. Med Langlois samarbejdet har Brochards vine fået en endnu friskere og mere mineralsk stil.
Man arbejder efter miljøkodeks "HVE / Haut Valeur Environnementale". Der bruges kun naturgødning efter observeret behov og let pløjning for ukrudt mellem rækkerne. Man skal bl.a. handle med respekt for biodiversitet i markerne, reducere energi- og vandforbrug samt sortere og minimere affald.
Sancerre, i den østligste ende af den lange Loire flod, er et godt 20 km. langt område med bølgende bakker og ekstremt varieret jordbund, dels pga. erosion gennem tiderne, dels de kalkholdige områder, der stikker frem, som er fælles med Chablis i det nordligste Bourgogne ca. 80 km. mod øst. Da floden er smal her, uden videre mildnende indflydelse, og vi er langt inde i landet, er klimaet nærmest kontinentalt med kolde nætter, der bidrager til den markant sprøde syrestil i vinene, og der høstes sjældent før i oktober.
Der er knapt 3000 ha. marker, over det dobbelte af søstervinen Pouilly Fumé på østsiden af floden. Før vinlusens angreb i slutningen af 1800-tallet, hvor vinstokkene døde, var her mest røde druer og den hvide Chasselas. Da Sauvignon Blanc var bedre egnet til podning på amerikanske rødder, som vinlusen ikke angriber, blev den dominerede, og står i dag for ca. 80% af produktionen. Resten er rødvin på Pinot Noir, normalt i den cool, sprøde stil, som kendetegner de fleste Loirevine generelt. De livfulde og elegante hvidvine har været tiltagende populære i flere årtier og er det fortsat.