I januar drog vores direktør Troels Ambo og familie til Bourgogne for at komme tættere på det vigtige vindistrikt, der står vores og mange af vores kunders hjerte nært. 

Situationen i Bourgogne har de seneste år været udfordret af små høstår og et uregerligt klima, der har budt på både regn, sne og frost i foråret og deraf skader i vinmarkerne. Som følge af dette er der  blevet produceret et reduceret antal flasker, og det har sendt priserne på de eftertragtede Bourgogne vine på himmelflugt.

Nye Bourgogne-huse

Hos Erik Sørensen Vin har vi selvfølgelig fulgt udviklingen nøje, og med Troels udstationeret i Bourgogne har vi haft mulighed for at kigge os om efter nye små perler fra Bourgognes bagland, hvor det fortsat er muligt at få nogle lækre saftige vine til priser, som ikke er stukket helt af.

Vi er stolte over at kunne præsentere følgende Bourgogne-huse, der er tilføjet sortimentet i 2024:


Domaine Nicolas Gauffroy – hvidvine i frisk og livlig stil

Domaine Gauffroy, beliggende midt i Meursault by, har eksisteret siden 1938. Stort set al fokus er på hvidvine – primært fra Meursault og Puligny.

Nicolas Gauffroy repræsenterer 3. generation i vinfamilien, og han arbejder nu side om side med sin far i både mark og kælder. Ved siden af familiedomænet har Nicolas nu lavet sin egen serie af vine under eget navn, hvor han kombinerer traditioner med nye idéer og viden, som han bl.a. har opnået gennem 5 års arbejde i andre vinregioner i Frankrig, før han vendte tilbage til familiens vingård.

Nicolas formår at tilpasse sig og omfavne de forandringer han møder samtidig med, at han tilgodeser traditionerne.

Læs mere

Nicolas’ vine har en frisk og livlig stil og udstråler modernitet og ungdom. De besidder et bemærkelsesværdigt lagringspoetentiale og signalerer klassisk Bourgogne.


Domaine Quentin Jeannot – vine med elegance og præcision

Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 i Meursault af Valérie og Philippe Jeannot, der i dag ejer 9 hektar i Côte de Beaune fra Maranges til Santenay, Meursault og Pommard. Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre, siden han afsluttede sin vinuddannelse i 2014, og vinene sælges nu under hans navn.

Domænet laver en flot vifte af vine med en international appel for øje – både røde og hvide vine. Alt arbejde udføres i hånden: Både almindelig høst og grøn høst samt udtynding af vinstokkene. De arbejder med lave udbytter for at sikre en høj kvalitet i de tilbageblevne druer, hvilket samtidig sikrer en lang levetid for vinene. Hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke terroir i vinene.

Læs mere

Familien lægger vægt på detaljen i arbejdet for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet.

Domaine Antoine Olivier – vine med finesse og balance

Domaine Antoine Olivier ligger i den idylliske landsby Santenay i Côte de Beaune, Bourgogne. Familien Olivier har været i vinbranchen siden 1967, men Antoine Olivier tog teten i 1990 og moderniserede gården. Hans vine er en skøn blanding af tradition og innovation, med elegante og komplekse smagsprofiler. Deres marker spreder sig over Santenay, Chassagne-Montrachet og Pommard, hvor de dyrker både Pinot Noir og Chardonnay. Vinene fra Domaine Antoine Olivier er kendt for deres finesse og balance, der virkelig fanger det unikke terroir. Antoine er også dedikeret til bæredygtighed og økologiske metoder, hvilket afspejles i vinens kvalitet og renhed.

Læs mere

Domænet har specielt været interesseret i at fremme gamle terroirs i Santenay, der historisk har været kendt for produktionen af hvidvin, og det har bidraget med at gøre domænet til den vigtigste producent af hvidvine i Santenay.


Domaine Borgeot – en sand perle for vinelskere

Domaine Borgeot, grundlagt i 1903, ligger i Remigny, en hyggelig landsby tæt på Chassagne-Montrachet og Santenay i Côte de Beaune. Brødrene Laurent og Pascal Borgeot, fjerde generation af vinmagere, driver stedet med passion. De har cirka 23 hektar vinmarker og producerer både hvide og røde Bourgogne-vine, primært af Pinot Noir og Chardonnay. Deres metode er en skøn kombination af tradition og moderne teknik, som giver vine af høj kvalitet med et klart udtryk af terroiret.

Læs mere

Fra friske og livlige Bourgogne Blanc og Rouge til komplekse Premier Crus fra Chassagne-Montrachet og Santenay, er deres vine kendt for balance, renhed og evnen til at ældes yndefuldt.

Didier Amiot – ny stjerne i Morey-Saint-Denis

Didier Amiot sprang ud på egen hånd i 2020, efter at have ført sin families vingård videre fra sin far, Pierre Amiot. Sammen med sin bror, Jean-Louis, reorganiserede Didier vingården i 2020 og oprettede to nye: Didier Amiot og Amiot & Fils. Didier har arvet cirka 3,1 hektar jord, inklusive den eksklusive Grand Cru Clos de la Roche og Premier Cru Morets i Morey-Saint-Denis samt en parcel i Gevrey-Chambertin. Vinifikationen finder sted i en kombination af cementtanke, egetræsfade (både nye og ældre) og ståltanke, afhængigt af den specifikke vin. Vinen filtreres ikke. Didier blev økologisk certificeret med 2023-årgangen.

Læs mere

Didier stræber efter at fremstille vine, der fuldt ud udtrykker det unikke terroir, de stammer fra.

Domaine Billard et Fils – familiedomæne i fire generationer

Domaine Billard Père et Fils har været et familiedomæne i fire generationer med base i La Rochepot, 15 km. syd for Beaune. Siden 1999 har Jérôme Billard stået i spidsen for vingården, og han er ved at oplære sønnen Louis Billard i familiens knowhow, efter at denne har arbejdet to år på vingårde i bl.a. Sydafrika og Australien samt hos Romanée Conti. Vingården dækker 17 hektar og spænder over fire AOC’er (Aligoté, Hautes Côtes de Beaune Blanc og Rouge samt Crémant), fem AOC-landsbyer og tre Premier Crus (Saint-Aubin Blanc og Rouge samt Beaune). Domaine Billard følger biodynamiske principper med brug af månekalenderen, og i markerne er arbejdet skånsomt, hvor pløjning foregår med enten hest eller en lille traktor.

Læs mere

Domænet lægger vægt på kvalitet og på at vise appellationernes individuelle terroirs, typicitet og kvaliteter.

Domaine Bertrand Bachelet – en “rising star” i Bourgogne

Bertrand Bachelet er 4. generation i rækken af vinbønder i familien i Bourgogne. Hans passion for vin drev ham til at overtage ejendommen i 2011 fra sin far, Jean-Louis. Domænet ligger i Dezize-les-Maranges, hvor familien har flere marker, men de har også fantastiske besiddelser i Saint Aubin, Santenay og Chassagne-Montrachet. Alt i alt ejer de 13 hektar, hvorfra de laver en række af seriøs høj-kvalitetsvine. Maranges tegner sig for den største del af slottets produktion. Bertrand har tilføjet nye, moderne teknikker i vinfremstillingen for at lave endnu skarpere vine, der præcist udtrykker det bedste fra hvert terroir. Der lægges stor vægt på et omhyggeligt arbejde i marken for at skabe så sunde druer som muligt. Et sundt druemateriale af høj kvalitet er et afgørende fundament til at skabe store vine.

Læs mere

Domænet leverer høj-kvalitetsvine, der præcist udtrykker det bedste fra hvert terroir.

Vil du vide mere om sortimentet fra Bourgogne. Gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk eller kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. 43469900. Du kan også kigge forbi Erik Sørensen Vins butik, hvor vi altid byder på et glas vin.