Flot, rig og fyldig Pommard med røde bær og en fantastisk fylde i munden og følelige tanniner. Vinen har et stort udviklingspotentiale og har godt af at ligge nogle år. Druerne kommer fra gamle vinstokke med en gennemsnitsalder på 80 år, som vokser i kalk-holdig jord. Høsten sker i hånden, og druerne sorteres og afstilkes helt inden kold maceration og vinificering i ståltanke. Der bruges udelukkende naturlig gær. Vinen får malolaktisk gæring inden lagring i 14 måneder i egetønder. Vinen omstikkes inden den kommes på flaske, og den klares og filtreres let.
Pommard ligger lige syd for Beaune mellem Beaune og Volnay, og vinene har ry for at være tætte og stringente som unge med stort udviklingspotentiale, og de har derfor godt af at ligge nogle år. Som ung har vinen masser af smag af røde frugter samt kraft, intensitet og struktur. Med alderen kommer smage som læder, chokolade og peber.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Quentin Jeannot siden 2023. Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 af Valérie og Philippe Jeannot. De startede med en kælder i Saint-Sernin-du-Plain i det sydlige Côte de Beaune og tilføjede senere en kælder i Meursault.
Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre, siden han afsluttede sin vinuddannelse i 2014, og vinene sælges nu under hans navn. Domænet laver en flot vifte af vine med en international appeal for øje - både røde og hvide vine. Lige som sine forældre, lægger Quentin vægt på detaljen i arbejdet for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet. Fra almindelige AOP og regional vine til Premier og Grand Cru ses et vist kvalitetsniveau i hver flaske, der sikrer en lang levetid for vinen. Alt arbejde udføres i hånden: Både almindelig høst og grøn høst samt udtynding af vinstokkene. De arbejder med lave udbytter for at sikre en høj kvalitet i de tilbageblevne druer og er meget velovervejet omkring deres brug af ny eg, så rødvinene fremstår friske og livlige med en solid kerne af meget modne røde frugter.
Hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke terroir i vinene. Alle druer, både blå og grønne, afstilkes og vinificeres ved lav temperatur. Vinene modner i kælderen mellem 9 og 18 måneder. Arbejdet følger økologiske principper, men huset er ikke certificeret.
I dag ejer domænet selv 11 hektar i Maranges, Santenay, Meursault og Pommard, og herudover laver de også vin fra indkøbte druer. 50% af domænets produktion er Maranges og Santenay. Maranges er den sydligste appellation i Côte de Beaune, inden man kommer til Côte Chalonnaise. Den er ikke så kendt i udlandet, men til gengæld finder man nogle rigtig gode pris/kvalitet-forhold her.