Smidig, afbalanceret og indbydende med æbler, nødder og en snert af toast. Smagen er fyldig, rund og harmonisk og afbalanceres af et fint syreniveau. Kan nydes som ung til hvid fisk eller delikate fjerkræsretter.
Vinstokkene vokser i 300 meters højde, hovedsageligt i kalk og ler, og de har en gennemsnitsalder på 60 år. Druerne afstilkes ikke før inden de presses. Gæring i eg og lagring 12 måneder på eg. Herefter føres vinen til ståltanke, hvor den ligger yderligere 2 måneder, før den klares og filtreres let inden tapning.
Auxey-Duresses ligger bag Meursault i Saint-Romain-dalen - en øst-vest-orienteret dal, der skærer ind i de overvejende østvendte Côte d'Or-skråningen, der hvor den drejer mod Hautes Côtes fra Côte de Beaune på vejen til Rochepot og Autun.
Der laves både rød og hvid Auxey-Duresses, men naturen 'bestemmer' hvilke parceller, der passer til rødvine hhv. hvidvine. Bakken "Bourdon" er en geologisk forlængelse af Volnay og Monthélie med en stenet mergel-kalkstensblandet jord, som giver kraft til den øst/syd-østvendte mark les Duresses. "Climat du Val" vender derimod mod syd og har meget kalkholdig jord, mens mergel i La Chapelle dominerer over kalksten. Og på Mélians bakke minder den fine teksturerede jord om den i nærliggende Meursault og Puligny-Montrachet - hvidvinenes paradis.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Gauffroy siden 2024. Domaine Gauffroy, beliggende midt i Meursault by, har eksisteret siden 1938. Stort set al fokus er på hvidvine - primært fra Meursault og Puligny. Nicolas Gauffroy repræsenterer 3. generation i vinfamilien, og han arbejder nu side om side med sin far i både mark og kælder. Ved siden af familiedomænet har Nicolas nu lavet sin egen serie af vine under eget navn, hvor han kombinerer traditioner med nye idéer og viden, som han bl.a. har opnået gennem 5 års arbejde i andre vinregioner i Frankrig, før han vendte tilbage til familiens vingård.
Nicolas’ vine udstråler således modernitet og ungdom. Vinene har en frisk og livlig stil men besidder stadig et bemærkelsesværdigt lagringspotentiale og vigtigst af alt – et præg, der signalerer klassisk Bourgogne. Nicolas formår at tilpasse sig og omfavne de forandringer han møder samtidig med, at han tilgodeser traditionerne.
Al høst foregår i hånden, og druerne udvælges med omhu. I kælderen anvendes kun naturlig gær, andelen af nye fade er begrænset, og huset lægger vægt på at afspejle de lokale terroirs i vinene.