Duften antyder en meget diskret ældning og et behageligt touch af grapefrugt og en let tropisk note. Smagen er middelfyldig, frisk og sprød med en flot struktur og en lækker afslutning. Druerne kommer fra marken Remilly, der ligger i 200 meters højde i Saint-Aubin. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 50 år og vokser i en leret kalkstensjord. Druerne høstes i hånden, og afstilkes ikke inden de presses. De gærer på egefade og lagrer først 12 måneder på egefade, hvoraf 15% er ny eg, og dernæst 2 måneder i rustfri ståltanke - efter at den endelige vin er blendet. Vinen får en let klaring og filtrering.
Aligoté-druen har været i Bourgogne siden 1600-tallet. Da den er mere robust mod forårsfrost end Chardonnay og modner ret tidligt, plantes den gerne på de lavere områder med dybere jord. Appellationen for druen strækker sig over hele Bourgogne, fra nord til syd. Den har en viril karakter, ofte med associationer til lys frugt, hvide blomster, moden frugthave og en sprød, ofte lidt saltpræget syre.
Den spiller en rolle i mange udgaver af Crémant de Bourgogne, men er måske mest kendt som den oprindelige og ægte vin til "Kir", som Dijon's borgmester med samme navn serverede til sine receptioner i årtier. Serøse dyrkeres udgaver af vinen lagrer generelt godt.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Gauffroy siden 2024. Domaine Gauffroy, beliggende midt i Meursault by, har eksisteret siden 1938. Stort set al fokus er på hvidvine - primært fra Meursault og Puligny. Nicolas Gauffroy repræsenterer 3. generation i vinfamilien, og han arbejder nu side om side med sin far i både mark og kælder. Ved siden af familiedomænet har Nicolas nu lavet sin egen serie af vine under eget navn, hvor han kombinerer traditioner med nye idéer og viden, som han bl.a. har opnået gennem 5 års arbejde i andre vinregioner i Frankrig, før han vendte tilbage til familiens vingård.
Nicolas’ vine udstråler således modernitet og ungdom. Vinene har en frisk og livlig stil men besidder stadig et bemærkelsesværdigt lagringspotentiale og vigtigst af alt – et præg, der signalerer klassisk Bourgogne. Nicolas formår at tilpasse sig og omfavne de forandringer han møder samtidig med, at han tilgodeser traditionerne.
Alt arbejdet udføres bæredygtigt. Huset lægger vægt på at afspejle de lokale terroirs i vinene, og de lader derfor vinen lave sig selv med mindst mulig indblanding. Høsten foregår i hånden, og druerne udvælges med omhu. I kælderen anvendes kun naturlig gær og andelen af nye fade er begrænset. Vingården forventer snart at være HVE-certificeret på niveau 3.