En frisk og spillevende, frugtdreven karakteristisk "Cool Climate" Sauvignon Blanc med sprødhed, finesse og mellemfyldig længde med et herligt og lige tilpas mix af citron, lime og grapefrugt. Utrolig imødekommende og let at drikke med mange serveringsmuligheder - alt fra et glas i utide eller til apéritif, rejer, kammuslinger og hvid fisk, eller til spicy asiatiske retter.
Omend vinen passer rigtig godt til fisk, har navnet ikke noget med fisk at gøre. En "fishplate" er en plade, der samler klaser af druer på høstmaskinen, og de går ofte i stykker, under det hårde arbejde på de stejle, vindomsuste vinmarker.
Druerner kommer fra det "cool climate" Adelaide Hills. Små portioner af druer presses blidt, køles ned og bliver derefter ført til kurvepresse af stål. Det er vigtigt for vinens frugtige karakter, at druerne presses blidt tidligt i fasen. For at give vinen mere kompleksitet og dybde, lader Chester en lille portion af vinen gære i fransk eg i to-tre uger.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domainets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.