Fyldig australsk Chardonnay. I bouqueten er der blomsterduft med noter af ananas, nedfaldspærer, honning og rå cashewnødder med et strejf af havsalt. Smagen er læskende med citron, krydderier, lidt citronsmør og en hilsen fra fadene i form af ristet nød og friskbagt brødskorpe. Den skarpt skårne syre fra højderne giver med luft eller lagring mere plads til de rige frugttoner. Klassevin.
d'Arenberg har marker i Adelaide Hills over McLaren Vale, som har deres egen appellation for vine dyrket mellem 300 og 600 m. over havet, hvor klimaet er køligt og vækstsæsonen lang. Druerne presses nænsomt for at få mest muligt af deres karakteristika med over i vinen. Den gærer i ældre franske barriques i ca. 6 måneder uden malolaktisk gæring. 40% af det sidste blend gærer med vildgær på store tønder og lagrer videre på gærresterne for at give endnu mere dybde til vinen. Det bidrager endvidere med en anelse mineralitet, som gør vinen lagringsegnet.
I øvrigt er den nænsomme presning årsag til, at firbenene, der har fundet vej til kurvepressen, slipper levende derfra og har givet navn til vinen: Lucky Lizard.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domainets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.