Valgt som en af 30 "Bedste Riesling fra Alsace" ud af 100 vine ved Sopexa Alsace-Riesling-smagning forår 2020. En intens og kompleks vin med masser af citrusskal i duften. Smagen er moden og intens men ren og utrolig elegant takket være en flot afstemt syre. En snert af passene bitterhed toner frem mod afslutningen og er med til at give vinen struktur. Smagen er lang og hænger ved. Et perfekt match til fyldige fiske- og skaldyrsretter med krydret cremet sauce og bløde oste. En vin med dybde og flot kvalitet, der kan gemmes 12-15 år.
Grand Cru Kirchberg dækker 11,4 ha og ligger nord for Ribeauvillé på stejle skråninger 270-350 m.o.h. Druerne til Henry Fuchs' vin vokser på et køligt plateau på toppen af Kirchberg Grand Cru i kalk og mergel, som er specielt godt til bl.a. Riesling. Vinen har stor finesse, og med tiden får den mere fylde. Jo længere tid vinen ligger på flaske, jo mere udvikles dens bouquet og kompleksitet.
Henry Fuchs er et lille domæne fra 1922 i historiske Ribeauvillé med i alt 10,5 ha., inklusiv parceller i Bergheim og Hunawihr. Paul Fuchs leverer vine af høj kvalitet, der forener ren økologi (certificeret 2011) med begavet håndværk. Man lægger vægt på skånsomt markarbejde, hvor jordens mikrobiologiske liv generes så lidt som muligt. Fx er der naturligt ukrudt som bunddække mellem vinstokkene, som slås og ikke pløjes. Kemisk gødning og ukrudtsmidler bruges ikke. Der høstes i hånden, druerne presses meget blidt i hele klaser før gæringen, og brug af svovl minimeres. Der bruges næsten udelukkende naturlig gær. Fuchs har adopteret Zind-Humbrechts system for angivelse af restsødme: 1 tør - 5 helt sød. "Henry Fuchs is an exciting domain, so search out the label with the fox. You will not regret it!" -Alsace-Wines.
Alsace 2017 blev nærmest total harmoni...
En kold men kort vinter, hvor frost næsten hele december og januar sikrede hvileperiode for vinstokkene. Foråret kom tidligt og lunt, så knopskydningen var hurtig. Pludselig frost 19. - 21. april gjorde en del skade i lavtliggende områder og reducerede det potentielle udbytte, især for Gewurztraminer, der blomstrede tidligt. Sommeren var varm uden voldsom hede, med højt soltimetal og passende regn, der til tider var voldsom men koncentreret i korte perioder.
Høstvejret var fantastisk i hele september og oktober: tørt med kølige nætter, der sikrede mod syrefald, og mange soltimer, så forskellige lokationer- og druer kunne høstes på det optimale tidspunkt. Meget af oktober havde morgendis og sol senere på dagen, som gav fine forhold for udvikling af Botrytis, så der var fine muligheder for "Vendange Tardive" og "Selection des Grains Nobles" med både høj frugtkoncentration og flot syrebalance. Høstudbyttet blev noget reduceret af forårsfrosten i forhold til året før, men ligger ca. på niveau med 2013 - 2015. Samlet set var Alsace ikke så hårdt ramt som andre områder i Frankrig, men nogle lave områder blev nærmest ryddet under frosten.