295,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2015 Clos Rebberg, Cru, Riesling, Domaine Marc Kreydenweiss
En af domænets mest kendte -og mest sjældne vine. Flot fokuseret frugt med høj intensitet; lidt røg samt citrus, flint og stenmel. Clos Rebberg er blot 0,85 hektar -heraf 0,45 ha Riesling- på skråning med blå skifer, en helt ekstrem 80% hældning og vinstokke fra 90'erne. Topvin med stort lagringspotentiale.
eRobertParker | 92 / 100 |
295,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Biodynamisk |
Land | Frankrig |
Distrikt | Alsace |
Druesorter | Riesling (100%) |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2015 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 570515 |
Beskrivelse
En af domænets mest kendte -og mest sjældne vine. Flot fokuseret frugt med høj intensitet; lidt røg samt citrus, flint og stenmel. Clos Rebberg er blot 0,85 hektar -heraf 0,45 ha Riesling- på skråning med blå skifer, en helt ekstrem 80% hældning og vinstokke fra 90'erne. Topvin med stort lagringspotentiale. Munke har møjsommeligt skabt 20 terrasser, som hæver sig 70 meter over vejen. Marken ligger sydøstvendt over Kastelberg Grand Cru på samme blå skifer. Den ældste undergrund i Alsace: 500 mill. år.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig, og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007: lave høstudbytter, minimum intervention, kun naturlig gær og lang skindkontakt før tapning direkte fra fadene.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
"Perfektionisten", kaldes domænet af le Classement du Revue du Vin (** af 3); "den oversete ekstremterroirist" (jordbundsfanatiker) af Gastro's René Langdahl.
I 2015 gav for høj temperatur under blomstringen noget coulure / blomsterfald, men frugtsætningen var som gennemsnit i nærheden af normal. Solide regnmængder i maj og første del af juni viste sig senere at være en fordel, da intens sol og varme uden en dråbe i halvanden måned medførte brændte druer og svedne blade på udsatte steder og druer, der ikke tog på i vægt. Trods tørken var meldugangreb udbredte. Nogen regn senere var kærkommen men ujævnt fordelt. Den genstartede dog væksten og en hurtig veraison / farveskifte. Generelt var druerne fysiologisk fuldt modne i begyndelsen af september og kunne høstes i fint vejr, med lidt stress en del steder, da regn blev varslet og kom d. 16/9. Der kom fint vejr igen efter regnen, så ikke høstede druer kunne oparbejde mere sukker, men med risiko for faldende syreniveau.
eRobertParker
The 2015 Clos Rebberg Cru d'Alsace is from steep slopes with blueish, schistous soils that are are difficult to work and had been recultivated by Marc Kreydenweiss in the 1990s with Riesling. The 2015 develops an enormous complexity and depth on the pure and mineral nose. Very elegant and silky textured on the palate, this is a pure and salty dry Riesling with great delicacy and a stunning concentration of perfectly ripe fruits. Lemon flavors and crushed stones in the greatly finessed finish. This is a very promising Rebberg that was racked in September 2016 from the foudre to age on the fine lees for another year. Tasted as a sample in April 2017.Lead since 2009 by Marc's son Antoine Kreydenweiss, the 13-hectare domaine in Andlau (Bas-Rhin) is currently planting new blocks in the Grands Crus Kirchberg de Barr, Wiebelsberg, Kastelberg and Muenchberg with 10,000 vines per hectare that can only be cultivated by horse and should intensify the terroir expression of Antoine's wines that are already highly expressive in their mineral character. Kreydenweiss's 2015s are of great quality, especially the grands crus that belong to the most exciting wines produced in Alsace in that vintage. The crus ferment and age in foudres for one year and then for another year in stainless-steel tanks. The resulting 2015s û all rather low in sulfur (50-60 milligrams total) û combine purity and precision with tension and complexity in a distinctive way. Although Antoine's 2015's fermented very slowly and the malolactic fermentation was done earlier (in November) than the alcoholic, they are remarkably clear, precise, and, except for Gewurztraminer Kritt, Lerchenberg and the Wiebelsberg, dry. - Stephan Reinhardt.
Relaterede produkter
t0k28bpata
nxzdt93nvdp01y3ux3zgi8m04kk9ab3
l95envwtxzarqgtyr97p97
DKK 000,00
DKK 000,00
0oc25qw4m2eg
xay26lbz9kjk5qfeaj6ifb0w223ukxf
hv7o4ea8rmozxt9s4dgiwo
DKK 000,00
DKK 000,00
52m6a1plfv
1hn1iw55unvgq5ty852i3n928sq70z84
9sqziib8hdaiol5me9xhu
DKK 000,00
DKK 000,00
0jga2ih2mjn7
exrzt5q83ncrq8tudiubxhzb1uzxetzp
qc1a9wdu1m88kw6ee8v36
DKK 000,00
DKK 000,00
93qj01sral7
3akn59rp1kvteaa1ck0r1bxxtietp4nnh
xiyutjt9k8maw499i7k8fi
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
25nu8lo48er
cjfdz5t0yl8kac4d7nrbec5lbd55vial
02k039rck3z7t2to0prrbg
DKK 000,00
DKK 000,00
rbi57q0yg0q
3qmej1318q8tq4h8g1wm39ffz1zm80x
wyf9jqd5659mn9xtneeq3
DKK 000,00
DKK 000,00
6xgvx81k1zo
a68za5wnldig14zspu3bksdht69qhlc
w1d1s8fxifd182ykbyj6kk
DKK 000,00
DKK 000,00
q7w9x1xm2n
k6xqt80xi2pjkueru49umi1yblmr7
mnmv5iqqsfyfq5ec3ngdm
DKK 000,00
DKK 000,00
dwc8nykusrh
g6c7ictldaoqoeqztyhb7kxapsccarh
mtm534gjrftxl229dbp4or
DKK 000,00
DKK 000,00