Domænets mest berømte vin gror på Steige skifer. En kompleks vin, der kræver tålmodighed og tid for at få det fulde udbytte af dens sande værdi. Intens og dybt original aroma af flint og kanel, mineralsk, voluminøs og lang.
Kastelberg er nok den mindste Grand Cru med blot 5,82 ha med helt unikt terroir, hvoraf Kreydenweiss har 0,90 ha. Druerne presses langsomt i hele klaser, og alkoholisk og malolaktisk gæring sker med naturlig gær. Vinen lagrer på bærmen i store egekar i 26 måneder før tapning. 4,4 g. restsukker/l. Kreydenweiss anbefaler dekantering før servering. Kan gemmes op til 25 år. Til fisk, skaldyr, ovnstegt kylling og modne ko-oste.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del i fire Grand Crus: Wiebelsberg, Moenchberg og Kastelberg i Andlau samt Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima.Men det er ikke mainstream vine.
Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Da Kreydenweiss lader kunstnere dekorere etiketterne, ligner årgangene ikke nødvendigvis hinanden af udseende.