Ren, frisk og med god fylde. Tiltalende duft med flere nuancer af frugter med lyst frugtkød. Det går igen i smagen, der også byder på noter af tørret frugt. Den fremstår frisk i munden. Har potentiale til at blive gemt op til 10 år. Servér ved 10-12 grader til lyst kød, fisk og oste.
Druerne kommer fra vinstokke med en alder på ca. 30 år, der vokser på skråningerne af Val de Sorne, vendt primært mod syd. Jordbunden er sammensat af mergel og kalksten, der styrker aromaen i vinen. Druerne høstes i hånden og sorteres inden gæring på egefade. Herefter har vinen ligget 12 måneder på egetræsfade.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Christophe et Yoann Perrin siden 2025. Domænet, grundlagt i 1998 af Christophe Perrin, ejer i dag 7 hektar på mergel-kalkstensjord i appellationen Côtes du Jura. Vingården ligger i landsbyen Vernantois, der ligger i det afsides beliggende område syd for Lons Le Saunier. Byen var en af de første vindyrkende landsbyer i det 19. århundrede. Traditionen for vindyrkning er bevaret, og byen er nu en del af Juras vinrute. Selve vingården er en tidligere ejendom til Saint-Claude-klostret.
Yoann sluttede sig til sin far i 2022 og er nu ansvarlig for vingården og vinfremstillingen. Hans mål er meget klart: Minutiøst arbejde i markerne for at opnå sunde druer af høj kvalitet og så lidt indgriben som muligt i kælderen. Gennem sine studier i Bourgogne og mange års erfaring hos en række topdomæner har han oparbejdet en indgroet følelse af passion og sans for detaljer omkring arbejdet i mark og kælder. Vinene har fået et moderne præg med finesse og elegance; de er burgundiske i stilen samtidig med, at de besidder en tydelig karakter af Jura.
Domænet omfatter 3 hektar Chardonnay, 2 hektar Savagnin og 2 hektar Pinot Noir og Trousseau - næsten alle vinstokke over 60 år gamle. Al arbejde udføres efter økologiske principper, dog uden certifikat endnu. Yoann bruger udelukkende druernes naturlige gær, og han følger omhyggeligt månekalenderen i sine processer. Alle vine vinificeres, lagres og tappes på domænet.
Juravine er kendt for at være enormt originale, men de har i starten af dette århundrede opnået stigende popularitet - ikke mindst på grund af deres økologiske og naturlige fremtoning. Jura er det mindste vinområde i Frankrig med syv appellationer: Arbois, Château-Chalon, L'étoile, Côtes-du-Jura, Macvin-du-Jura, Crémant-du-Jura, Marc-du-Jura. Området ligger i ØstFrankrig "gemt" mellem Bourgogne og grænsen til Schweitz. Det semi-kontinentale klima kan være barskt og kræver en dygtig vinmager for at få succes.
Chardonnay er den mest plantede grønne drue, især det sydlige Jura, og vinen har sit publikum flere steder som et meget velsmagende alternativ til hvid Bourgogne. Druefordelingen er ca. 66% grønne druer og resten blå. Det er dog Savagnin-druen, der er Juras signaturdrue. Det er en lille tykskindet drue, der modner sent, men som stadig kan give tørre hvidvine med god syre. I Jura har den typisk en citrus- og blomsterkarakter, men den kan også give mere eksotiske tropiske smage.
Områdets mest karakteristiske vin er den oxiderede vin, "Vin Jaune" lavet på Savagnin. Jura er en af de få regioner, hvor oxidation i vin anses for at være ønskelig - i hvert fald til denne berømte specialitet. Til Vin Jaune plukkes Savagnin-druen når den er helt moden. Efter gæring ligger den i mindst 6 år i gamle Bourgogne-tønder, der ikke fyldes helt op. Efterhånden som vinen fordamper, vokser en hinde af gær på dens overflade, og resultatet er en smag, der ligner Fino Sherry. Vin Jaune kan holde i årtier og kan blomstre i timevis efter åbning.
En anden specialitet er Vin de Paille ("Stråvin") - en hvidvin fremstillet af druer, der er tørret på stråmåtter inden gæringen. Det giver en meget sød vin.