En ikonvin i Sancerre. Den meget stejle skråning tillader kun håndarbejde og giver vine med en usædvanligt høj koncentration for Sauvignon Blanc, der kan udvikle sig op til et årti. Stor elegance i smagen. Citrus, blomst, friske urter og hvid stenfrugt, pakket ind i spillende syre og knasende mineralitet. Toner af passionsfrugt og guava støder gerne til med lidt lagring. Flot til salater, gerne med krydrede elementer, østers, røget laks og den klassiske gedeost.
"Det forbandede bjerg", der ligger ved domænet i Chavignol, blev plantet af Benediktinermunkene i 900-tallet. Sydvendt i ca. 300 m.s højde med "terres blanches"-jord, der består af ca. 70% hvid ler og 30% kalk, kalksten og skaldyrsfossiler. Druerne kommer fra 3 parceller på skråningen: Parcellet på toppen har en kalket jordbund. De to parceller midt på skråningen har jordbund af kalksten og ler. Vinstokkenes gennemsnitsalder er ca. 40 år. De håndhøstede druer sorteres manuelt, presses følsomt i pneumatisk presse og gærer langsomt og køligt. Vinen lagrer et år på gærresterne i amfora'er. Udviklingshorisont 8-10 år, men er også meget flot som ung.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Hubert Brochard siden 2000. Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til - til i alt 60 ha. fordelt på Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Henri & Therèses tre sønner, Daniel, Jean-Francois og Benoit tog over efter forældrene, og i starten af det 21. århundrede kørte de stille og roligt næste generation ved Daniels to døtre Anne-Sophie og Caroline i stilling til at overtage stafetten.
I juli 2022 kom Hubert Brochard under Bollinger-familien, og det har åbnet et nyt kapitel for Hubert Brochard baseret på visionen: "Der findes ikke bare én Sancerre men forskellige Sancerre-vine." Dette skal demonstreres ved at fremstille unikke vine baseret på de mange forskellige terroirs, der findes i Sancerre, og gennem de mange års know-how, der er gået i arv fra generation til generation. Brochard-teamet styres fremadrettet af Rodrigo Zamorano med det præcise mål at vise de mange forskellige unikke terroirs, der findes i Sancerre, som ler, kalk, mergel og flint.
Kvalitetsniveauet i Hubert Brochards vine har altid været konstant højt og stabilt. Kælderen hos Hubert Brochard blev helt fornyet i 1992 og har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade.
Sancerre, i den østligste ende af den lange Loire flod, er et godt 20 km. langt område med bølgende bakker og ekstremt varieret jordbund, dels pga. erosion gennem tiderne, dels de kalkholdige områder, der stikker frem, som er fælles med Chablis i det nordligste Bourgogne ca. 80 km. mod øst. Da floden er smal her, uden videre mildnende indflydelse, og vi er langt inde i landet, er klimaet nærmest kontinentalt med kolde nætter, der bidrager til den markant sprøde syrestil i vinene, og der høstes sjældent før i oktober.
Der er knapt 3000 ha. marker, over det dobbelte af søstervinen Pouilly Fumé på østsiden af floden. Før vinlusens angreb i slutningen af 1800-tallet, hvor vinstokkene døde, var her mest røde druer og den hvide Chasselas. Da Sauvignon Blanc var bedre egnet til podning på amerikanske rødder, som vinlusen ikke angriber, blev den dominerende og står i dag for ca. 80% af produktionen. Resten er rødvin på Pinot Noir, normalt i den cool, sprøde stil, som kendetegner de fleste Loirevine generelt. De livfulde og elegante hvidvine har været tiltagende populære i flere årtier og er det fortsat.