Klassisk duft af æble, hvid fersken og Mirabelle blendet med citrus og urter. Rig, fyldig og meget velafbalanceret i smagen med en vidunderlig vedholdende tør og sprød afslutning.
100% Chardonnay fra nogle af Toscanas bedste områder, hovedsageligt fra Nozzoles marker ved byen Greve i Chianti. Vinen vinificeres uden skindkontakt. Halvvejs gennem gæringen føres mosten fra ståltanke til 225 l. tønder. Vinen lagrer på eg med gærresterne i ca. 6. måneder og yderligere på flaske i to måneder. Tl fisk og pastaretter med cremet sauce.
Tenuta di Nozzole ligger i byen Greve i Chianti i hjertet af Chianti Classico. I 1971 blev Tenuta di Nozzole en del af den store Folonari-familie, men selve gården daterer helt tilbage til 1300. Der hører 385 ha. til gården. Heraf dyrkes vin på 90 ha., mens 15 ha. er beplantet med oliventræer.
Folonari fremstiller noget af det bedste og mest autentiske vin i Toscana. Huset ejer flere vingårde i Toscana i områder, der hver udtrykker dets sande Toscana: Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Bolgheri og Montecucco i Maremma. Alle vine afspejler ejere Ambrogio og Giovanni Folonaris filosofi: Elegance, en tydelig identitet og tæt tilknytning til regionen, samtidig med respekt for hver af regionernes forskelligheder og værdier.
Ambrogio og Giovanni Folonaris historie går mere end 200 år tilbage. Deres forfader, Lorenzo Folonari blev født i 1729. Som mange andre skabte han sig en forretning inden for bl.a. vinproduktion. De næste generationer udbyggede forretningen, bl.a. via opkøb af forskellige vinproducenter i Toscana. Tenuta del Cabreo og Tenuta di Nozzole, begge i Chianti, blev købt i hhv. 1967 og 1971.
I år 2000 stiftede Ambrogio, sammen med sin søn Giovanni, firmaet Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari, som bestod af fem vingårde i Toscana. Firmaet stræber efter at fremme regionen og dens diversitet med fokus på høj kvalitet, elegance, tydelig karakter og bånd til de forskellige lokale distrikter.
Kvalitet, innovation og respekt for lokale forhold er værdier, som familien stræber efter.
Begrebet Supertoscaner bliver brugt om vine, der bliver frestillet af druer dyrket i Toscana men hovedsageligt på ikke-lokale druesorter. Tilbage i 1970'erne var en gruppe ambitiøse producenter frustrede over bureaukratiet inden for Italiens vinlovgivning, og de bgyndte at fremstille vine med "internationale druer" som Merlot og Cabernet Sauvignon. Da det ikke var tilladt i DOC, blev vinene deklassificeret, og i dag har de betegnelsen IGT. Mange af vinene er sublime og kendt for deres høje kvalitet.