325,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Fanal Sercial, Fajã de Barro, DOP Madeirense, Justino`s
325,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Portugal |
Druesorter | Andre (100%) |
Alkohol % | 11% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 950410 |
Beskrivelse
En specialitet og sjælden bordvin fra Madeira og en hyldest til Madeiras vinfremstillingsarv. Laves i begrænsede (Ca. 1260 flasker). Den besidder præcision og finesse og er en flot repræsentant for Madeiras voksende potentiale for bordvin. Farven er sart med gule toner. Duften er citrusagtig med grapefrugt-lignende noter og hvid fersken. Smagen er struktureret med middelhøj syre og meget mineralsk. Druerne kommer fra marker med vulkansk jord. Vil klæde delikate fiske- og skaldyrsretter.
Vinen er lavet 100% på Sercial, som sammen med druen Verdelho er en af Madeiras traditionelle druesorter. De udgør mindre end 2% af de druer, der produceres på Madeira, men mængden er stigende, da der er en tendens hos vinbønderne for at ville fremme de lokale druesorter. Justino`s køber druerne fra druedyrkerne Miguel Freitas og Celina Freitas. Vinstokkene vokser i 300 m.s. højde i området Fajã de Barro på den nordvestlige side af Madeira. Fanal er et skovområde, der ligger på nordkysten tæt ved havet.
Sercial producerer lette og tørre vine med en frisk syre og en bemærkelsesværdig friskhed, der afspejler druens atlantiske ophav. syren fornemmes specielt i den unge vin, men med alder udvikler den sig til en af de mest elegante og delikate bordvine fra Madeira. Den minder om Riesling, da den besidder samme egenskab til at kunne producere både vine med lang levetid og vine til hverdag, som begge reflekterer druens iboende egenskaber.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Justino`s siden 2025. Justino`s Madeira blev grundlagt i 1870 og er en af de ældste og mest respekterede producenter af Madeira. Vingårdens mission er "Kun at gøre én ting, men at gøre det godt". De er kendt for deres dedikation til kvalitet og innovation, og de besidder en ekspertise indenfor kunsten at blende forskellige fade til den endelig vin. Med over 150 års historie kombinerer de mange års erfaring og ekspertise med moderne kreativitet for at fremstille vine, der afspejler Madeiras rige historie.
En af vingårdens banebrydende kreationer er den første certificerede økologiske Madeira og særlige vine lavet af nøje udvalgte druer fra specifikke parceller med specifikke terroirs, der giver usædvanlige blends med en speciel gastronomisk appel. Disse vine tilbyder en perfekt balance mellem autenticitet og innovation, og med et fokus på premium-produkter tiltaler de det selektive publikum.
Vingården er helt up-to-date. I 1993 byggede Justino`s en ny vingård med den mest avancerede teknologi til rådighed i Cancela i Santa Cruz, og det har skabt de bedste betingelser for fremstillingen af premium Madeira - fra vinificering, produktion og ældning.
Justino`s ejer ikke selv marker. På Madeira er der kun få, der producerer vin men tilgengæld mange, der dyrker druer. Producenterne køber druer fra lokale dyrkere, som de etablerer partnerskaber og har et tæt samarbejde med. Det er sådan systemet har fungeret altid. I løbet af året støtter producenterne dyrkerne i alle de nødvendige aktiviteter, og de er med til at finansiere genplantning, når det er nødvendigt. Producenterne besøger regelmæssigt dyrkerne for at sikre kvaliteten af druerne.
Øen Madeira hører til Portugal og ligger i Atlanterhavet, omkring 900 km sydvest for Lissabon og 600 km vest for den nordafrikanske kyst. Med et areal på cirka 735 km2 og en maksimal længde og bredde på henholdsvis 57 km og 23 km, er øen Madeira den største og vigtigste af øgruppen, som omfatter Madeira, Porto Santo, Salvage- og Desertas-øerne. Klimaet er tropisk med varme somre og milde vintre. Øen nyder godt af de varme havstrømme, der flyder forbi øen fra ækvator nordpå til Madeira og videre. Temperaturerne er lidt køligere på nordsiden af øen og for vinmarkerne i 800 meters højde. I det højere beliggende terræn har vinmarkerne desuden også større daglige temperaturudsving end marker ved kystområderne.
DOP Madeirense (Denominação de Origem Protegida) - er en appellation for bordvin fra Madeira.
Hedvinen Madeira er en forstærket vin kendt for sin ekstraordinære levetid og forskellige smagsprofiler, der spænder fra tør til sød og med levende syre og kompleksitet, der udvikles gennem unikke lagringsteknikker.
Tør Madeira laves som oftest på de grønne druer Sercial og Verdelho, hvor de sødere versioner laves på Tinta Negra (blå), Boal (grøn) og Malvasia (grøn). Udover selve druesorten bestemmes sødmegraden af tidspunktet for forstærkningen af vinen. De søde vine gærer kun omkring to dages tid, før de forstærkes med sprit for at bibeholde en masse restsukker. De tørre Madeira'er gærer op til en uges tid inden forstærkningen op til 17-18% alkohol. Spritten, der bruges, er neutral på 96% alkohol, hvilket giver bedre plads til druearomaer i vinen.
"Hemmeligheden" bag Madeira er lagringsmetoden. Der bruges der to forskellige produktionsmetoder, som begge drejer sig om at opvarme vinene. De billigste typer laves ved Estufagem-metoden. Her bliver vinen opvarmet til 45-50°C i ståltanke, der temperaturstyres af vandrør i siderne. Den giver vinen en aroma af kogt eller bagt frugt, og størstedelen af billig Madeira til brug i fødevareindustrien (saucer m.m.) produceres på denne måde.
Madeira af højere kvalitet produceres efter Canteiro-metoden. Her lagres vinen i mellemstore træfade på 400-700 liter med en smule luftrum tilbage for at tillade oxidation. Fadene placeres i naturligt varme lagerhaller, hvor temperaturen ligger på mellem 25-40°C. Eftersom det er varmest under loftet, kan vinene flyttes rundt efter ønsket stil i forhold til opvarmning og oxidation. Varmen og oxidationen bevirker, at noget af vinen (vandet) fordamper under lagringen. Dette medvirker til en koncentration af aromastoffer og en stigning af alkoholprocenten til omkring 19-20%.
Fadene kan efterfølgende blendes til en ønsket stil eller aldersbetegnelse (5, 10, 15, 20, 30, 40 år osv.). Det meste Madeira er således non vintage, selvom der også produceres enkeltårs Colheita'er, som vi kender det fra Portvin. De tørre Madeira'er er kendetegnede ved et højt syreniveau og aroma og smag af citrusskal og nødder og kan som tør Sherry med fordel sammensættes med retter fra det salte køkken.
Relaterede produkter
7e9qwdjbxo3
k7cgr5zsyvkwp43tk46u9k2h03zogf5oc
ypqzlumke6h4jivv8gzyfq
DKK 000,00
DKK 000,00
xk7qpr4qaal
xyas70sni2kfo0cnlmp5xc6jidwbynjb
2o76nfsmsc5jngahcbt4w
DKK 000,00
DKK 000,00
cswh8xwcfzb
il5vbpq1hem4pefbufrkofp4ihz04b1pm
99anco84ul4k3yp1hjr08j
DKK 000,00
DKK 000,00
tyurwst2kij
4g9erju9rnnlqnyst4ocajgs2yzs7mauk
r940cp6frg43hy7d9cdjs
DKK 000,00
DKK 000,00
aihhjtnlgqg
6jwrfb69u9mpebtpmv4gegoq1n1os8kjn
5s0k3nh0lgvmkffvt7kkg
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
0mg2lywuuc2
olls4ondtrcok4jp8s2yvno6c04i85trl
po9fcyz2e9pn84vf35eca
DKK 000,00
DKK 000,00
491eg5cppaf
hm5635yz7m6l2zs3erf12l18djuaptfv5
qtdjy239klsit71dd4dz5p
DKK 000,00
DKK 000,00
uh49plw4b3
zd80bawbyarmsqcdhjc25obwhhjg0qvgg
i0746jggel99srdxkr1ru
DKK 000,00
DKK 000,00
4uzsl0w5z3s
qrmjex8azln5fz0wsrhnawsjtd1whpz1n
thx1okznfy36cfttfgl0o
DKK 000,00
DKK 000,00
cpfzu71j5mv
s1o0jnux63n0cgngklb9xwmg167m1rl1l
b49dbkgf2ldbgqlm2l73kk
DKK 000,00
DKK 000,00