Rig og gavmild vin i frisk, åben stil med lidt tropefrugt og citrus. En vin i flot balance med god længde og god syre, som kan nydes nu eller gemmes i ca. 5 år. Servér til ferskvandsfisk og retter med lyst kød.
"Lærkebjerget" er ganske lille og forlænger Mönchberg (Grand Cru) mod vest, lidt sydøst for kælderen i Andlau. Jorden er sandsten blandet med ler og eroderet skifer. 10% af druerne macererer en uge med skindet. Langsom presning af hele klaser følges af både alkoholisk og malolaktisk gæring med naturgær. Vinen lagrer et år med gærrester i store fade fade.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig, og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007: lave høstudbytter, minimum intervention, kun naturlig gær og lang skindkontakt før tapning direkte fra fadene. Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg.
Domænet har del i fire Grand Crus: Wiebelsberg, Moenchberg og Kastelberg i Andlau samt Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"