Et seriøst, klassisk GSM-blend, saftigt og generøst, fyldt med frugt og meget velsmagende. Blendet på 50% Grenache, 30% Shiraz og 20% Mourvèdre giver mørke noter og betydelig frugtvægt af blåbær, blomme og cassis bakket op af afbalancerende tanniner. En snert af krydderi toner frem i den lange smag. Det er en utrolig alsidig vin, der er lige så velegnet sammen med gryderetter, som den er med et antipastofad. Både økologisk og biodynamisk certificeret.
Druerne fra hver parcel vinificeres for sig. Den traditionelle fodtrampning sker 2/3 gennem gæringen; en meget skånsom måde at udtrække smagsstoffer uden skarpe tanniner fra knuste kerner. Efter kurvepresning overføres mosten til en blanding af nye og brugte tønder af fransk eg, hvor vinen lagrer med gæringsresterne i 12-18 mdr. afhængigt af den konkrete parcels karakter. Vinen omstikkes ikke før fadene samles til den endelige vin. Ingen klaring eller filtrering.
Navnet på vinen "uskyldigt ukrudt" er langt fra uskyldigt. Dets frø er dækket med meget skarpe torne, som klæber sig til forbipasserende og på den måde spredes over hele vingården. Uden brug af pesticider giver disse planter sammen med andre, der konstant vokser i området, organisk materiale til jorden, hvilket øger mikrofloraen og fremmer en sundere jord med masser af liv. Dette betyder i sidste ende bedre og sundere druer, som reflekterer terroiret.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Chester har ført vingården til den absolutte top i Australien. Både huset og Chester høster konstant stribevis af flotte anmeldelser og udnævnelser i internationale medier. I 2024 er d’Arenberg med på virksomheden William Reeds Top 50 liste over de 50 bedste ”vinmarker” i verden baseret på vingårdens vinmarker, terroir, besøgscenter, smagninger mv., som er vurderet af en række eksperter over hele verden. Derudover har d'Arenberg flere gange været listet blandt Wine & Spirits Magazine Top 100 wineries. I 2018 vandt d'Arenberg yderligere trofæ for at være "Most distinctive brand of the year" ved Australian Drinks Awards. Vingården blev ligeledes listet på "Top 100 companies" i Business SA Index, og Chester blev i 2018 nævnt som en af South Australias 100 mest indflydelsesrige personer af mediet The Advertiser.
I 2015 åbnede d'Arenberg et kæmpe gastronomisk og kulturelt oplevelsescenter, "The Cube", på ejendommen, og stedet og dets restauranter høster år efter år ligeledes stribevis af store anmeldelser som f.eks. "International Best of Wine Tourism" i Great Wine Capitals Global Network.