Klassikeren over alle. En særdeles vellykket vin med kompleks frugtrigdom, balance mellem elegant syre og frugtsødme og fintkornede tanniner, der holder frugtens yppighed i skak. En åbenarmet vin, der er let at gå til og med brede anvendelsesmuligheder. Flot med det samme, men har også udviklingsmuligheder.
Da ejer og vinmager Chester Osborn første gang besøgte Erik Sørensen Vin for mange år siden, havde han en 10 år gammel d'Arry's under armen, for diskret at signalere dens potentiale. Grenache og Shiraz supplerer hinanden perfekt og giver balancen mellem det åbent frugtige og strukturerede. Typisk er fordelingen af de to druer ens, men i 2017 årgangen er det 50.24% Grenache, 40,53% Shiraz og resten andre druer. Her bruges naturlige metoder med økologisk drift, kunstvanding er næsten uset og druerne trædes med fødderne før presning i kurvepresse. Vinen gærer færdig og lagres videre i en blanding af ny- og ældre fransk eg og ældre amerikanske fade. Ingen klaring eller filtrering.
Historien bag navnet
Vinen hed “Burgundy” indtil 1993, hvor den blev omdøbt til “d’Arry’s Original” som en hyldest til Chesters far, der skabte vinen som ung og stadig er med til at lave den den dag i dag - i en alder over de 90. Hans navn er Francis d'Arenberg Osborn, men han går under navnet "d'Arry". Det nye navn er således meget mere velegnet til vinen, da den med sit indhold af Grenache og Shirz-druer ikke har noget med sit første navn at gøre.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domainets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.