En sjælden vin og en meget seriøs Alsace Pinot Noir med udviklingsmuligheder. Kompleks aromaprofil med tydelig Pinot Noir frugt og elegant smag med en harmonisk syrebalance, bløde tanniner og en levende finish. Man var glad for udbyttet - druerne var sunde og modne, hvilket skinner igennem i den endelige vin. Druerne - 100% afstilkede - har fået 2 ugers gæring og har modnet på 2-4 år gamle tønder. Vinen er tappet januar 2024 og kan uden problemer gemmes 10-12 år.
Dette er Zind-Humbrechts eneste rødvin, og druerne kommer fra et lille område - kun 1/3 vestvendt hektar vinstokke fra 1995 på mergel og kalk med højt jernindhold fra enkeltmarken Heimbourg i Turckheim. Modningen er sen, så tanninerne bliver afrundet og syreniveauet godt.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Zind-Humbrecht siden 1985. Huset med Olivier Humbrecht i spidsen nyder et godt ry verden over. Han er én af de ca. 400 uddannede mennesker i verden, der kan kalde sig "Master of Wine" og var den første franskmand, som tog den krævende uddannelse. Vejen til at skabe de store vine blev lagt allerede i 1960'erne og 1970'erne, hvor det lykkedes Oliviers far, Léonard Humbrecht at købe nogle af Alsace' bedste parceller på de meget stejle skråninger, der var blevet efterladt af bønder, som søgte mod fladere, lettere tilgængelige områder.
Léonards familie har lavet vin i området siden 1620, og "Zind" er moderens navn, som blev tilføjet ved ægteskab og sammenlægning af de to familiers marker i 1959. Vindyrkningen går i arv fra generation til generation, og Olivier er ved at oplære næste generation i vinmageriets kunst. Oliviers søn, Pierre-Emile arbejder nu side om side med sin far på domænet, og han har allerede lavet sin første vin, Riesling Gr. Cru Sommerberg. Domænet har nu godt 40 ha. spredt på talrige lokationer fra Turckheim til Rangen helt mod syd i Alsace. Adskillige er Grand Cru, men mange vine fra andre marker har lige så høj kvalitet.
I 1992 blev et helt nyt vineri bygget midt i markerne i Turckheim. Domænet har været biodynamisk certificeret siden 2002 og er en af de store pionerer inden for biodynamikken i Frankrig. Olivier er kendt for sine sublime vine, den meget høje standard, han holder, og mange af vinenes nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Som den flydende engelsktalende, velformulerende person, han er, kombineret med vinenes standard, er han et fund som formand for de biodynamiske dyrkere i Frankrig.