Årgangen viser slottets formidable evne til at kombinere elegance og maskulinitet.Vinen kendetegnes ved at være behagelig solmoden, og det bakkes op af en flot friskhed, god syre og ikke mindst en portion modne og kraftige tanniner.
Rutinerede smagere finder allerede nuancer af solbær, brobærconfit, lavendel, anis tobaksblad og mørk chokolade, som med tiden vil gå op i en højere enhed. 2020 er komponeret af 60% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 4% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot.
Château Lynch Bages er det lysende eksempel på, hvor gammel 1855-klassifikatioen er. Denne 5. Cru har i årtier med rette været solgt til "2. Cru priser". "Bages" er det plateau, op til 20 m.s højde over floden, hovedparcellerne ligger på. "Lynch" refererer til familien, der overtog slottet i 1749, men vinen blev først solgt med navnet fra 1862.
Vinenes kvalitet og ry i dag skyldes først og fremmest Cazes-familien, som har drevet ejendommen siden begyndelsen af 1930'erne. Jean-Michel Cazes overtog ansvaret i 1973 og totalrenoverede både slot og vinfaciliteter i de følgende år. Jean-Charles Cazes tog roret i 2006 og de har i 2020 taget et nyt vineri i brug med en ny state-of-the-art vinifikation og lagringskælder. Druerne gærer i et hav af mindre ståltanke med opdeling efter parceller, og malolaktisk / æble-mælkesyregæring sker delvist i stål og 30% i egefade. Vinen lagres 12-15 mdr. i egefade, ca. 70% nye.
De 100 ha. marker, minus 6 ha. med hvide druer, er plantet med 75% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, fordelt på grus, kalk- og sandjord. 2. vinen har fra 2007 heddet "Echo de Bages".
Siden 2005 har man praktiseret "selection massale" ved fornyelse af vinstokke: Der podes fra de stokke, som fungerer optimalt netop her. Man viderefører således præcis de karaktertræk, man gerne vil, og kan vælge nogle, der har god modstandsdygtighed mod sygdomme, hvilket giver bedre muligheder for økologisk markarbejde.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.