Meget afbalanceret vin med mørk farve for druen, tyngde i frugten og fast struktur med ret runde tanniner. Mørk frugtstil i duften, med sorte kirsebær, blåbær, blomme, tørrede krydderurter og en anelse egefad-vanilje. En lille fornemmelse af modensødme. Smagen er fyldig med tydelig men afrundet syre, stikkelsbær, fint kværnet peber og en dvælende tyngde af fuldmoden frugt.
En vin, også de, der ikke er "Bourgogne-freaks", vil nyde og fornemme den klasse, vinen har. Forbavsende åben i store glas, kun to år efter høsten, men med stof til lagring. Afstilkede druer udblødes og gæres med naturlig gær i 15-20 dage med overpumpninger og enkelte nedtrykninger af faststofferne / pigéage. Vinen lagrer 12 mdr. i eg, 30% nye fade. Fadene blandes og harmoniseres i 6 mdr. før tapning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Camille Giroud siden 2019. Camille Giroud begyndte oprindeligt i 1865, da han giftede sig med en kvinde fra en bødker- og negociant-familie, hvis firma han gik ind i. I 1903 fik firmaet hans navn, med hovedkvarter i Beaune, hvor det stadig er. I de første årtier købtes kun druemost til egen vinifikation og lagringsegnede vine til videre udvikling. Efter 2. verdenskrig begyndte flere og flere dyrkere at producere og markedsføre egne vine, hvilket efterhånden gjorde det sværere for mindre negocianter, at få det til at løbe rundt. 3. generation, Bernard og François Giroud, begynder i 1990'erne kun at købe druer til egen vinifikation og deres første, egen mark i Beaune i 1993, samt flere derefter. Da økonomien er presset, og de er uvillige til at sælge familiens livsværk til en stor koncern, påtager deres mangeårige, amerikanske importør og ven, Becky Wassermann, sig opgaven og ender med selv at overtage ledelsen, med finansiering fra velhavende, amerikanske vinelskere og vinmagere.
I 2001 ansættes en ung ønolog, David Croix, som -udover at drive Camille Giroud's egne marker- omlægger druekøb til faste langtidskontrakter med dyrkere i flere forskellige kommuner, så man også får indflydelse på markarbejdet. En ny gæringskælder med topmoderne udstyr bygges, og det store lager af ældre stjernevine organiseres til løbende auktionssalg. I vinifikationen lægges mere vægt på afspejling af vinens terroir, og huset får efterhånden et fint ry for deres vine. David Croix laver 2016-årgangen sammen med Carel Voorhuis. Han har lavet vin på et stort Bourgogne domæne siden 2003, overtager fra 2017-årgangen og fortsætter den stil og det niveau, Camille Giroud er blevet respekteret for.
Gevrey-Chambertin i den nordlige del af Côte de Nuits er kommunen med den højeste koncentration af Grand Cru marker, hvis legendariske Chambertin og Chambertin-Clos-de-Bèze vine blev nydt af Napoleon. Historien siger endda, at han bad sine folk gøre honnør, når de passerede vinmarkerne! Vinene herfra er meget efterspurgte grundet deres kombination af råstyrke og blødhed. Vinen vokser i ca. 220 - 300 m.s højde. Grand Cru markerne ligger i et bælte på midtskråningen syd for byen med de fleste Premier Cru'er lige under og nord for, tæt på byen. Med et vinareal på 435 ha., udover Grand Cru'erne, er produktionen relativt stor, men efterspørgslen altid større! Navnet "Chambertin" har været brugt siden 1200-tallet og indgår i alle ni Grand Cru navne. Kommunen var den første til at tilføje sin berømteste mark til kommunenavnet i 1847; et eksempel som ti andre kommuner senere har fulgt.
Les Crais ligger på sydsiden af- og tæt på landsbyen langs vejen mellem Dijon og Beaune. Druerne vokser i ca. 220 m.s højde på blid, østvendt skråning. Jorden er veldrænet og præget af brune limstensblokke over mergel. Navnet findes i flere kommuner i Côte d'Or og stammer fra det gæliske ord "caracos", der betød "bunker af nedfaldne sten".