"Grande Reserve" er en meget seriøs vin med tæt frugt og aroma af blåbær, viol, lakrids, kirsch, stødt peber og klippestøv. Tanninerne er runde og vinen karakteriseres af domænets adelsmærke: Saftigheden fra de højtliggende marker er der. Skabt til klassiske danske juleretter med lidt fedme samt vildt, rødt kød og cremede oste med karakter.
Udbyttet er blot 20 hl/ha. fra 60 år gamle vinstokke på stejle skråninger af kalksten, sandsten og ler. Drueblandingen er 65% Grenache og 35% Syrah. Vinen sammensættes af 40% lagret i små egefade og 60% i cementtanke for at holde balancen mellem struktur og frugtsaftighed. Imponerer ung, men meget holdbar og egnet til lagring.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine de Mourchon siden 2003. Domænet havde 17 ha. med gamle vinstokke, men ingen vinifikationsanlæg, da skotske Walter McKinlay købte det i 1998. Det blev hurtigt bygget i to etager under ejendommen, og 7 ha. flere marker blev tilkøbt. Der er i tidens løb erhvervet flere marker, så arealet nu er 35 ha. Domænet ligger i en højtliggende dal i bjergmassivet bag Séguret i retning mod Mont Ventoux. Markerne er placeret i tre områder i hhv. 270, 320 og 350 m.s højde, hvilket giver ret kølige nætter, selv i de varme perioder, hvilket er vigtigt for at få et afbalanceret syreindhold i druerne. Jordbunden er varierede blandinger af kalk, mergel og ler, der har en god evne til at holde på vandet i undergrunden i tørkeperioder.
Domænet drives i dag af McKinlays datter Kate sammen med den dygtige vinmager Sébastian Magnouac, der har været med næsten fra starten. Man bruger ingen kemi i markerne, pløjer mod ukrudt og gøder med komposteret druekvas fra sidste års produktion. Fra 2020-årgangen er huset certificeret økologisk.
Séguret, der er på listen over mest pittoreske landsbyer i Frankrig, er en af Rhône-Villages kommunerne, der har en særlig ret til at sætte kommunenavnet på etiketten som tegn på, at deres gennemsnitskvalitet er et nøk over de øvrige.
Séguret fik appellationsstatus i 1967. Vinene opfattes som lidt mindre kraftige end deres nærmeste nabo-appellationer, men til gengæld bløde, runde, elegante og friske. Hovedddruen i appellationen er Grenache suppleret af Syrah og Mourvèdre. Minimum 50% af arealet skal være beplantet med Grenache, men vinbonden må selv bestemme, hvordan han vil blande sin vin ud fra de af Rhône-AOP-appellationen godkendte druer. Cuvéerne under "Mourchon" navnet - modsat Domaine de Mourchon - bærer ikke bynavn på etiketten.
Da den verdenskendte vinanmelder Robert Parker havde besøgt domænet, skrev han: "En af referencerne i Rhône syd... En tour de force i vinmageri. Kudos til Mourchon".