Herlig lettilgængelig og juicy vin til det brede publikum. Navnet på vinen - L'Union - beskriver huset selv som "Helheden er større end summen af dens dele". Bred bouquet med røde og sorte frugter, der fortsætter i smagen, komplementeret af subtile allehånde-krydrenoter. Smagen er pæn fyldig med god længde og bløde tanniner, og den slutter friskt. Nydes inden for 3-5 år til BBQ, grillede grøntsager og sammenkogte retter.
Blendet er lavet på 50% Grenache Noir, 30% Syrah, 10% Carignan og 10% Mourvèdre - alle økologisk certificerede druer - der høstes og sorteres i hånden. Druerne afstilkes og gærer med naturlig gær for at fremhæve de forskellige druers karakteristika bedst muligt. I vinifikationen anvendes skånsomme ekstraktionsprocesser for at bevare frugtkarakteren i vinen. Vinen har lagret i ældre egetræsfade fra Bourgogne og er et blend af vin fra flere årgange. Derfor sælges vinen uden årgang.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bruno Lafon siden 2025. Bruno Lafon kommer oprindeligt fra Bourgogne, hvor hans familie ejer Les Comtes Lafon i Meursault, så det var naturligt for Bruno også at vælge vinvejen. Bruno forelskede sig i Languedoc i slutningen af 90'erne og valgte at slå sig ned i Magalas og købte en vingård med en gammel vinkælder fra 1893. Bruno har siden arbejdet på at fremme Languedoc-vinene udenfor området. Sammen med sin datter Alice og hustru Sharon har de skabt en række vine under Famille Bruno Lafon. Fælles for familien er, at de besidder en stor passion og energi for at skabe uimodståelige vine. De har samtidig stor fokus på miljøet; de fleste vine er certificeret økologiske og lavet med omhu, druernes naturlige gær og med langsom ekstraktion.
Familien driver en ejendom på små 8 ha., foruden at de samarbejder med vinbønder og venner med yderligere ca. 15 ha. Størstedelen af husets vine (ca. 40%) laves under appellationen AOP Pezenas, hvor terroiret er en sand mosaik af grus, skifer, kalksten og sandsten iblandet en portion basalt. Denne mangfoldighed er meget repræsentativ for den rigdom, som regionen har at byde på, og det giver Bruno et væld af muligheder til at komponere unikke vine med særegne identiteter og karakterer, når han kombinerer det med de druer, som han arbejder med: Grenache, Mourvèdre, Syrah og Cinsault til rødvinene og Grenache Blanc, Roussanne, Grenache Gris, Vermentino, Picpoul og Carignan Blanc til hvidvinene.
Alle druer afstilkes og vinificeres i betontanke i 20 dage. Rødvinene lagrer på Bourgogne-fade fordi de både forbinder Bruno med hans burgundiske ophav, og fordi de ifølge Bruno giver mere, end man kan ønske sig i forhold til kvalitet. Hvidvinene er lagret i betontanke, da de ikke behøver den kraftige indflydelse fra Bourgogne-fadene. Bruno udtaler selv, at han leder efter balance og friskhed i vinene.
Languedoc er Frankrigs største vinregion og står for ca. 30% af landets vinfremstilling. Området ligger langs Middelhavet og strækker sig øst-vest mellem Costières de Nîmes Syd for Rhône til Carcassonne tæt ved den spanske grænse i sydvest.
Området har været kendt for at producere en stor portion hverdagsvine, men flere og flere vingårde har et stigende fokus på kvalitet, og man kan gøre nogle rigtig gode køb, hvor man får meget for pengene. I dag handler det for mange vinbønder om karakter, personlighed og fremragende kvalitet, og da reglerne er mindre strikse end i dyre kendte områder, som f.eks. Bourgogne, kan man som forbruger finde spændende og lidt usædvanlige vine lavet på en bred vifte af druer til overkommelige priser.
De røde blends er hovedsageligt lavet på Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan og Cinsault. På hvidvinssiden er de mest anvendte druer Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat à Petit Grains, Grenache Blanc og Viognier.
Området influeres både af det nærliggende Middelhavs milde og fugtige vine samt af Mistral og Tramontane-vindene fra nord. Luftgennemstrømningen i markerne holder vinplanterne tørre og mindsker risikoen for svampesygdomme. Dette er medårsag til, at 20% af områdets vinmarker er økologiske.