En sprælsk vin i den lettere ende af tyngdeskalaen, men smagen er der ikke sparet på: Jordbærfrugt med skovbund og fin mineralitet. Fast bygget trods den svævende frugtstil. Fra 0,6 ha. med 60-årige vinstokke.
Hos Pascal Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i fem generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay - en lille by i hjertet af Côte d'Or - som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.
Næste generation, Pierrick Bouley, har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han har været hjemme på domænet siden 2009 og har fra 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far. Han blev "Meilleur Jeune Vigneron" i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept "lutte raisonnèe". Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.
Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke "climats" skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer.
Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.
Monthelie er en lille landsby, der er så dedikeret til vin, at "en kylling ville dø af sult under høsten her". Der er 123 ha. marker, hvor ca. 85% er plantet med Pinot Noir. Hvidvinene dyrkes hovedsageligt på den lidt dybere jord mod Meursault. De røde druer vokser på ret mager jord med rødt ler og mergel over limstenen, der bærer hele områdets karakter.
Kommunen er sydøstlig nabo til Volnay og opfattes af mange som dennes lillebror: Vinene ligner meget med en gennemgående charmerende, ret blød og elegant stil, men generelt en smule mindre raffinerede end Volnay's, afhængigt af producent og den præcise lokation.
Der er 15 stk. 1.Cru's, der omfatter næsten 1/3 af Pinot Noir arealet. De fleste ligger i den del af kommunen, der er tættest på Volnay. Vinene er oftest åbne og givende ret tidligt, men de bedste har også fine udviklingsmuligheder i en længere årrække.
Premier Cru "Les Clous" er en højtliggende, sydøstvendt mark, som får mest sol først på dagen. 280 m. højdekurven går gennem den, så nætterne er oftest kølige, til gavn for syrebalancen i vinen. Limstenen er tæt på overfladen her og tilfører god mineralitet til vinene. Det er, sammen med "Les Duresses", eneste 1.Cru marker, der ligger tættere end de øvrige på Auxey-Duresses kommune mod øst.