385,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2019 Barolo Domani, Camparo, Piemonte
Med denne vin har Camparo skabt en velsmagende Barolo - en pleaser - der både udtrykker vingårdens stil og den specifikke årgangs karakteristika. Klassisk Barolo duft og smag med følelige tanniner, mørke bær, krydderurter og lakrids.
Spritnyt | |
Spritnyt | 91 / 100 |
Vinhjernen | |
Vinhjernen | 93 / 100 |
385,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Økologisk |
Land | Italien |
Distrikt | Piemonte |
Druesorter | Nebbiolo (100%) |
Alkohol % | 14% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 111619 |
Beskrivelse
Med denne vin har Camparo skabt en velsmagende Barolo - en pleaser - der både udtrykker vingårdens stil og den specifikke årgangs karakteristika. Klassisk Barolo duft og smag med følelige tanniner, mørke bær, krydderurter og lakrids.
Druerne kommer fra 25 år gamle vinstokke fra vingårdens marker i La Morra og Grinzane Cavour. Druerne har macereret 30-40 dage, og vinen har lagret 18 måneder på egetønder og 12 måneder i flaske. Den kan nydes nu efter 1 times dekantering på karaffel, men vil udvikle sig flere år frem. Navnet "Domani" betyder "i morgen" fordi at det, i følge Camparo, altid er bedst at drikke Barolo i morgen - en Barolo "har altid godt af at ligge lidt længere".
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Camparo siden 2022. Azienda Agricola Camparo Di Drocco, som er vingårdens fulde navn, har dyrket druer i den lille by Diano d'Alba i tre generationer, og den fjerde, med tre unge, er ved gradvist at overtage mere ansvar. Mauro Drocco's far og farfar solgte druerne til det lokale kooperativ, men Mauro ville videre. Han indgik i produktionen i 1980'erne og overtog efterhånden ledelsen i 90'erne. Han ændrede lidt på vinifikationsprocesserne og indførte ny teknologi til bedre kontrol af detaljerne, eget tapningsanlæg og markedsføring. Vingården blev, som en af de første på egnen, certificeret økologisk allerede i 2000. Det var ret let, da man altid har arbejdet med naturnære teknikker, længe før økologi blev moderne.
Man bruger Guyot-opbinding, som kræver mere markarbejde og ny opbinding hvert år, men i sig selv begrænser vinstokkens virilitet og gør det let at beskære bladvækst som ønsket. En teknik som vægter druekvalitet over arbejdstid i marken. Der sås bl.a. bønner, ærter og sennep mellem rækkerne, som bidrager til jordforbedring. Der bruges kun lidt af naturstofferne svovlpulver og kobbersulfat, når det er absolut nødvendigt, og alle druer høstes i hånden.
Mauro købte parceller i Grinzano Cavour, lige nord for Diano, hvor vingården ligger, og senere i La Morra, ca. 15 km. mod sydvest, for at kunne lave Barolo. Man har Barbera, Dolcetto og Nebbiolo, samt de hvide druer Arneis og Favorita.
Ejendommen blev i 2014 en del af "Diwinexport": en fælles salgsorganisation for 12 mindre producenter, og er ved at etablere "agro-turismo" med vingårdsbesøg, smagninger og forskellige events. Ledestjernen i produktionen er at bibeholde vinenes egnstypiske udtryk med den optimering og stabilitet, de nye tekniske muligheder giver. De leverer vine i en virkelig frisk og elegant stil. Vinene har en tiltalende, nærmest svævende, lethed med bred appeal.
La Morra har det største og mest kuperede vinmarksareal I Barolo. Vinene har generelt ry for at være meget elegante, florale og tidligere tilgængelige, selv om deres udviklingshorisont også er lang. Variationerne er -heldigvis- store med utallige kombinationer af jordbund, højde, solorientering, høsttidspunkt, årgangsstil og vinifikationsmetoder.
Jordbunden varierer meget, som i hele Barolo, men blågrå mergel med ler er det dominerende, med mindre sand og sandsten end gennemsnitligt. Vine herfra har ofte større succes i tørre år, da jorden er god til at holde på fugt. Kommunen har hele 39 cru's/MGA'er: "Menzioni geografiche aggiuntive"/særligt geografisk bemærkningsværdige, kan man vel kalde det.
Spritnyt
Lys med ribsnoter i duften. En elegant og vellavet Barolo med fine røde kirsebærnoter, lyse krydderier og et fin tæt tanninbid. Meget floral i udtrykket med en fin krydret og let tør afslutning.
Spritnyt
Lys med ribsnoter i duften. En elegant og vellavet Barolo med fine røde kirsebærnoter, lyse krydderier og et fin tæt tanninbid. Meget floral i udtrykket med en fin krydret og let tør afslutning.
Vinhjernen
Næsen er vidunderlig, her er fokus på floral frugt mere end på tobak og læder. Parfumeret, sart og alligevel meget typisk nebbiolo-næse. Munden er med sine 5 år drikkeklar. Saftig, med finkornede tanniner og engleblid syret og masser af umiddelbar drikkegilde og finesse i smagende stund.
Vinhjernen
Næsen er vidunderlig, her er fokus på floral frugt mere end på tobak og læder. Parfumeret, sart og alligevel meget typisk nebbiolo-næse. Munden er med sine 5 år drikkeklar. Saftig, med finkornede tanniner og engleblid syret og masser af umiddelbar drikkegilde og finesse i smagende stund.
Relaterede produkter
ksleso47h8j
qe46w3y9naxswp6z8qsgkptfikme1o9s
gtizjylhtktxm1ai1xrh0f
DKK 000,00
DKK 000,00
kl0mlmgri1
jac71zj5rag33yh9x9qq12qsjlbt5mj1t
n0uuz0taelruob47rd25w8
DKK 000,00
DKK 000,00
xc8hhlue5vm
ni7c4wjqwbafin0ap9s94aos6jvrf159
pf7li9uacgigmebk6pyyt6
DKK 000,00
DKK 000,00
9wb5naiq09c
lgvhowv2av2wsuie00zqg4vcl1sqy4do
13x3l95gmhdcwg2urotr0v
DKK 000,00
DKK 000,00
sinp3ohfsn
pukfdphhi7o61d902qyoa21tkf70ggrf
kntelmnnfhbbv8w1yhk7
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
bvwwn2m6fmm
u3zuaojvix1u926bqhcsj5t4mofc9jdr
4jnnmijd7yfd4mw5s7dek7
DKK 000,00
DKK 000,00
i9s9gzufe
tds91ban28dhbmrqomv2wsz5yydb0xw8o
5v1v15g2cc8jnp4x8h3e6
DKK 000,00
DKK 000,00
k3oqtfvjzk
53prz05xvae7tefgcesypi4dxi280wn2
7y2us6l7tftt50dc5msl6
DKK 000,00
DKK 000,00
8vbdbrp3kxp
udmu31mufhxviryi9kucecy9pdq5n3t
4wtce9p3onoktnh2ytpg8q
DKK 000,00
DKK 000,00
044aaii179ix
tbyht27dqlk19yj9a9wh0kqukvyi9uxlp
gtgak2kotjbrg4od8zvjl
DKK 000,00
DKK 000,00