| 400,00 kr. | Tilbudpris |
| 575,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2021 Barbaresco Vie Erte, Cigliuti, DOCG
Vie Erte er en særdeles intens vin, især som ung med lidt mere af Nebbiolodruens elegante side fremme, end i storebror Serraboella. Moreller, jordbærtone, sorte kirsebær, læder og fin syre. Vinen har i de første år stor gavn af en tur i karaflen. Er velegnet til lam, vildt, kalv og stegt and. Godt udviklingspotentiale.
| Jeb Dunnuck | 94 / 100 |
| 400,00 kr. | Tilbudpris |
| 575,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
|---|---|
| Land | Italien |
| Distrikt | Piemonte |
| Alkohol % | 15% |
| Fyldighed | Meget fyldig |
| Årgang | 2021 |
| Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
| Varenummer | 125121 |
Beskrivelse
Vie Erte er en særdeles intens vin, især som ung med lidt mere af Nebbiolodruens elegante side fremme, end i storebror Serraboella. Moreller, jordbærtone, sorte kirsebær, læder og fin syre. Vinen har i de første år stor gavn af en tur i karaflen. Er velegnet til lam, vildt, kalv og stegt and. Godt udviklingspotentiale.
Vie Erte kommer fra marken Bricco di Neive på sydvestvendt kalkskråning lidt øst for Serraboella-marken i samme højde. Renato Cigliuti har 1,5 ha. her med 15-årige vinstokke. Den høje Guyot-opbinding, der bruges, giver god beskyttelse mod evt. forårsfrost, en passende solindstråling på druerne, holder vinstokkens bladproduktion i ave og udbyttet nede. Vinifikationen er helt traditionel for området: De håndhøstede druer gæres i ståltank og lagrer 26 mdr. i slavonsk eg. Den ex-jugoslaviske eg, som også kan komme fra Bosnien og Serbien, er traditionelt brugt i området. Den har tætte porer og et moderat tanninindhold, der hjælper til at blødgøre vinen. En flot balance mellem Nebbiolodruens magtfulde- og elegante karaktertræk.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Cigliuti siden 2018. Den mindre familieejendom ligger i Neive nordøst for Alba i Piemonte, med udsigt til Barbaresco's bytårn i det fjerne. "Fratelli"/brødre i navnet skyldes den nuværende ejer Renato's far og onkel, der solgte druer og vin på dunke på markedspladsen i 1960'erne.
Renato, der driver domænet med sin kone og to døtre, har totalt ændret standarderne på ejendommen: Han var en af de første i området til at udtynde druer i markerne så kraftigt, at naboer syntes, han var skør. Han har fuldt fokus på terroir: de lokale jordbundsforholds samspil med druen. Det omhyggelige markarbejde er basis for kvaliteten; der høstes i hånden i mindre plastkasser, så druerne ikke trykkes itu, og der praktiseres minimum-intervention i kælderen, hvor der kun bruges naturgær. I næsten 30 år var Cigliuti den eneste vingård i området, der lod sine Serraboella druer (en Cru i Neive) gære separat, og Cru'ens navn blev nærmest synonymt med vingården.
Renato var længe i tvivl om hvorvidt døtrene ville gå ind i dette "mandearbejde", som han så det i sine yngre år, men de deltager nu fuldt i driften, især i markerne. Metoderne er i praksis økologiske men uden certificering.
Vingården har en rød stjerne i den anerkendte italienske vinguide Gamero Rosso, hvilket betyder, at de har fået den maksimale karakter, 3 røde glas, 10 gange.
Bruce Sanderson/WineSpectator: "The wines are beautiful and expressive."
Antonio Galloni, Vinous: "If there is an estate in Barbaresco that deserves more attention, it is without question Cigliuti."
Barbaresco har ikke nær så lang en vinhistorie som Barolo, selv om der kun er et kvarters kørsel mellem områderne, nordøstpå fra Barolo gennem Albaregionen. Druerne blev før solgt til Baroloproducenter, og starten på områdets egen identitet regnes fra dannelsen af det første kooperativ i 1894. Jordbunds- og klimaforhold er mere ens end i Barolo, og klimaet er lidt lunere og mere tørt. Landskabet er lige så bakket som i Barolo: skråninger i massevis, men arealet er langt under det halve, så produktionen er i gennemsnit ca. 35% af Barolos.
Udover Nebbiolo dyrkes der også Barbera, Dolcetto, Moscato og Chardonnay m.v. Den officielle anerkendelse apellation/DOC kom i 1966, og den "fine" DOCG-betegnelse fik man i 1980. For at beskytte gamle Cru's / vinmarknavne mod uretmæssig brug er der nu indført 66 små zoneinddelinger af området. Jordbunden er overalt variationer af grå- og blå mergel med kalk og sand. Vinene skal lagre 2 år; heraf et år i træ. Skal man generalisere, går vinstilen for at være lidt blødere, mere saftig og med knapt så strenge tanniner som Barolo, men der er så stor variation mellem kvalitetsniveauer og domæner, at "kend din producent" er et lige så godt råd her, som andre steder.
Jeb Dunnuck
The 2021 Barbaresco Bricco Di Neive Vie Erte comes from Bricco Nieve, which is directly in front of the estate, on sandy soils with 25-year-old vines. Aged for 26 months in large Slavonian oak casks, it's a medium bright red color, and the nose offers good, focused aromas of ripe cranberries, candied orange peel, fresh roses, and stony earth. Medium-bodied, the palate is very elegant, with notes of apricot, ripe, well-defined tannins, even acidity, and a great finish. I love where this wine is now, but it will improve over the next 8-10 years. Drink 2025-2040.
Relaterede produkter
jrn4ryqlo9s
7t6jqt78jhqg8dg28k1qdh6dmy5enbuog
t4u2mj1ila41f6kdnh6cd
DKK 000,00
DKK 000,00
smkaedkofc
mfdgbxj0q2y1yr7fgova964fuogbe4tb
fgb54415l2ektwca4zx6hj
DKK 000,00
DKK 000,00
r5bx75epgr
8nc4wb6yobmkz9zsef7hwvcvot7j9kgi
3fwusihhig3wg9p1srhmfj
DKK 000,00
DKK 000,00
00kbl7dqxzwu
48fva2hbsnhwndh7mpnj9a90x5ww2g0l
zkmwm4d3z28v7phq1o52qj
DKK 000,00
DKK 000,00
x4hqngbzoxg
vw61w8va67m9sxmqw65icc5v4tssa0sn
znnlxx8dut8uam8gvbsp6
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
raa90bv5y9d
ztqjlfmv0godyii0l9afiz3ffx86kzkf
tnlgu9h7agr5dkwha47vo
DKK 000,00
DKK 000,00
n4qc2vovons
tzfdprnuicmw4l2g6vt8ipqacufbpr649
5xpdo42z9466fruacqsds
DKK 000,00
DKK 000,00
b4m7m2f90vu
oqqufvxppsavewakc9kcdvwiqjexemi
o5m4ghdbdokw1dcs0jgv
DKK 000,00
DKK 000,00
jncasnf09q
rutehtrm09j3kjyg3hnnsnrxjouuaw6ye
07xqrxl567d51p87bc6rwwc
DKK 000,00
DKK 000,00
wlzcmsd6dvf
8gic2zhpb5jcw8qvfed80cffnaev6vq58
lal0293bbqh9437bcedwbv
DKK 000,00
DKK 000,00
