Frisk og indbydende duft af jordbær, citrusfrugter og forårsblomster. Smagen er frisk med god længde og en frugtstil, der både har det solide præg fra Rhône og en fin syre fra markernes høje beliggenhed. En vin til dig, der er mere til fyldig rosé end letbenet elegance. Velegnet til BBQ eller til sydeuropæiske retter som en provencalsk salat eller ratatouille. Også krydret fisk, grillede grøntsager og charcuterie er velegnet.
Vinen er lavet af 60% Grenache, der giver saftig, kødfuld frugt, og 40% Syrah for krydderi og struktur. Vinstokkene er 40 år og udbyttet 35 hl/ha., lavt for roseproduktion. Druerne kommer fra marker med ler, limsten og sandsten i ca. 320 m.s højde. Vinen er lavet med en blanding af "saignée" / afløb af most fra gæringen til rødvinsproduktion efter få timer og direkte presning med 3-4 timers maceration / udblødning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine de Mourchon siden 2003. Domænet havde 17 ha. med gamle vinstokke, men ingen vinifikationsanlæg, da skotske Walter McKinlay købte det i 1998. Det blev hurtigt bygget i to etager under ejendommen, og 7 ha. flere marker blev tilkøbt. Der er i tidens løb erhvervet flere marker, så arealet nu er 35 ha. Domænet ligger i en højtliggende dal i bjergmassivet bag Séguret i retning mod Mont Ventoux. Markerne er placeret i tre områder i hhv. 270, 320 og 350 m.s højde, hvilket giver ret kølige nætter, selv i de varme perioder, hvilket er vigtigt for at få et afbalanceret syreindhold i druerne. Jordbunden er varierede blandinger af kalk, mergel og ler, der har en god evne til at holde på vandet i undergrunden i tørkeperioder.
Domænet drives i dag af McKinlays datter Kate sammen med den dygtige vinmager Sébastian Magnouac, der har været med næsten fra starten. Man bruger ingen kemi i markerne, pløjer mod ukrudt og gøder med komposteret druekvas fra sidste års produktion. Fra 2020-årgangen er huset certificeret økologisk.
Séguret, der er på listen over mest pittoreske landsbyer i Frankrig, er en af Rhône-Villages kommunerne, der har en særlig ret til at sætte kommunenavnet på etiketten som tegn på, at deres gennemsnitskvalitet er et nøk over de øvrige.
Séguret fik appellationsstatus i 1967..Vinene opfattes som lidt mindre kraftige end deres nærmeste nabo-appellationer, men til gengæld bløde, runde, elegante og friske. Hovedddruen i appellationen er Grenache suppleret af Syrah og Mourvèdre. Minimum 50% af arealet skal være beplantet med Grenache, men vinbonden må selv bestemme, hvordan han vil blande sin vin ud fra de af Rhône-AOP-appellationen godkendte druer. Cuvéerne under "Mourchon" navnet - modsat Domaine de Mourchon - bærer ikke bynavn på etiketten.
Da den verdenskendte vinanmelder Robert Parker havde besøgt domænet, skrev han: "En af referencerne i Rhône syd... En tour de force i vinmageri. Kudos til Mourchon".