2.250,00 kr. | Tilbudpris |
3.150,00 kr. | Normalpris |
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Galleri
Gå tilbage
Rød Bourgogne smagekasse, 6 flasker
Den røde Pinot Noir trives specielt godt i jord af kalksten, som findes i Bourgogne. Her er det de mange små variationer i terroiret, der sammen med vinmagerens formåen, giver de helt unikke nuancer, der opleves i vinene fra Bourgogne. Smagekassen indeholder et fint mix af vine fra velkendte producenter samt nyheder i sortimentet.
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
2.250,00 kr. | Tilbudpris |
3.150,00 kr. | Normalpris |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Smagekasser |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Flaskestørrelse | 4,5 Liter |
Varenummer | 2024_KS_ROEDBOURG |
Beskrivelse
Verden over står Bourgogne som noget af det ypperste indenfor vin. Men hvad er det, der gør vinene så specielle?
Den røde Pinot Noir trives specielt godt i jord af kalksten, som findes i Bourgogne. Her er det de mange små variationer i terroiret, der sammen med vinmagerens formåen, giver de helt unikke nuancer, der opleves i vinene fra Bourgogne.
Forholdene i Bourgognes er så unikke, at UNESCO har taget området med på deres Verdensarvsliste under ordet “Climats”, der dækker over præcist afgrænsede parceller med særlige geologiske og klimatiske forhold. Dette patchwork af “climats” danner baggrund for appellationerne “Régionale, Village, Premier Cru og Grand Cru” og for navnene til de mange verdenskendte vine.
Smagekassen indeholder et fint mix af vine fra velkendte producenter samt nyheder i sortimentet.
Smagekassen indeholder 1 flaske hver af:
1 fl. Bourgogne Rouge La Taupe, Domaine Chavy-Chouet
Saftig og åben med seriøs, tæt frugt, hvor luft og et stort glas fremkalder røde bær, krydderurter og en tone af fugtig jord. Fast bygget, men tanninerne er afrundede og den frugtnære saftighed holder hele vejen. En muldvarp (Taupe) der vil tåle dagens lys i op til et årti. Vinen er lagret 12 mdr. i egefade, heraf 20% nye.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer genenm 7 generationer. Siden 2014 har Romaric Chavy stået i spidsen for domænet. Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde økologisk, men er ikke certificerede.
1 fl. Saint-Romain Rouge, Domaine Billard Père et Fils
Charmerende og lækker Pinot Noir med stor elegance. Duften fyldes af små røde frugter, og smagen er juicy med røde frugter og lidt toast og vaniljetoner fra egefadet. Saint-Romain ligger vest for Auxey-Duresses og er kendt for deres umiddelbare tilgængelighed og friskhed.
Domaine Billard Père et Fils har været et familiedomæne i fire generationer. Siden 1999 har Jérôme stået i spidsen for vingården, og han er ved at oplære sønnen Louis Billard i familiens knowhow. Domænet lægger vægt på kvalitet og på at vise appellationernes typicitet og kvalitet. Høsten sker i hånden, og i kælderen sorteres druerne yderligere. Til rødvinene afstilkes druerne, og de får en kold maceration før gæring. I det nye vineri transporteres vinen ved hjælp af tyngdekraft uden brug af pumper, hvilket er skånsomt for vinen.
1 fl. Santenay Rouge, Le Temps des Cerises, Domaine Antoine Olivier
Vinen kendetegner domænets saftige stil. Frisk, smidig, åben og frugtig med en fin tekstur, der vil tiltale mange. Druerne kommer fra forskellige parceller og blendes til en velafbalanceret og harmonisk vin. Vinen lagrer 12 måneder på egefade af forskellig alderog yderligere 4-6 måneder på tanke.
Domaine Olivier blev grundlagt i slutningen af 1960’erne af Hervé Olivier, der havde fået overdraget nogle vinstokke fra sin bedstefar. Domænet er specielt interesseret i at fremme gamle terroirs i Santenay, der historisk har været kendt for produktionen af hvidvin, og det har bidraget med at gøre domænet til den vigtigste producent af hvidvine i Santenay. I dag står søn Antoine i spidsen for vingården. Han fortsætter det omhyggelige arbejde med at lave gedigne vine, hvor nøgleordene er respekt for miljøet og glæden ved at lave stor vin for andre. Fra 2023-årgangen er vinene certificeret økologisk.
1 fl. Chassagne-Montrachet, Domaine Bertrand Bachelet
Meget indsmigrende duft med en blanding af krydderier og rød frugt, der går igen i smagen, som også tilføjes et krydret og pebret touch. Druerne kommer fra to marker, les Lombardes og les Benoites, der ligger i de flade områder i den syd-østlige del af appellationen. Her vokser vinstokkene i en jord rig på ler og jern, hvilket bidrager med struktur og krydrede toner. Vinen vinificeres i beton, før lagring på eg i ca. 12 måneder med ca. 30% ny eg og yderligere 3-6 måneder på ståltanke.
Bertrand Bachelet er 4. generation i vinfamilien i Bourgogne. Han har tilføjet nye, moderne teknikker i vinfremstillingen for at lave endnu skarpere vine, der præcist udtrykker det bedste fra hvert terroir. Der lægges stor vægt på et omhyggeligt arbejde i marken for at skabe så sunde druer som muligt, som er udgangspunktet for at skabe store vine. Alt arbejde i marken foregår manuelt. Vinificering udføres efter de traditionelle metoder med så lidt indgreb som muligt for at fremhæve det unikke og komplekse af hvert terroirs.
1 fl. Pommard les Saussilles, Marchand-Tawse
En vin med et godt greb og strejf af toast. Den er meget afbalanceret med en fyldig smag af sød kirsebærfrugt og finkornede tanniner. Fin længde og et rigtigt godt glas. Vinen er lagret 18 mdr. i egefade, heraf 20% ny eg. Pommard har et historisk ry for give kraftfulde vine. Les Saussilles ligger i Pommard’s nordvestligste hjørne i ca. 300 m.s højde, der giver en frisk syre til druerne.
Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand var oprindeligt sømand fra Canada. Gennem 15 år skabte han sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner forskellige steder i verden. Moray Tawse var finansmand og vingårdsejer i Canada. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in og fik en vinkælder i Nuits Saint Georges.
1 fl. Monthelie, Pascal Bouley
Finesse og lethed kendetegner denne vin, der bør serveres ung, hvis man ønsker friskhed og frugt. Med lidt alder udvikler vinen noter af muld, bregner og krydderier. Druerne høstes i hånden og sorteres i kælderen. Den alkoholiske gæring starter på tanke men flyttes til tønder halvvejs gennem gæringen, hvor vinen ligger i 12 måneder.
Pierrick Bouley har siden 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far, Pascal. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept ”lutte raisonnèe”. Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen. Vinen lagrer ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.
Relaterede produkter
qt6idtkqfj
h1yq8mgtvvod2xdzbil2utt46tco38ze
58wovipph379mdqn2cay18
DKK 000,00
DKK 000,00
qwn1oyju43
wy456lm292pi1p4brgr1wa4mr67ijm5pg
ev985mrawg1b91vbuyclp
DKK 000,00
DKK 000,00
01lc7jgoah8o
clvnbrkflk7968bxrll6z3chw592sy66
4cvrz54kngktaa02cmd9h
DKK 000,00
DKK 000,00
nrvwqd03zm
r083wkbd4noeauez4y3vl9r9t3gps1hh
zgho3jw1cxnx3v1hcuo47l
DKK 000,00
DKK 000,00
neg5ekn7r0e
ifi6b672iupr71xdrr5lis0m5p8skcwwq
of0ukpulzyeui15eliqqr
DKK 000,00
DKK 000,00