Flot og elegant champagne med mineralsk karakter og en bred frugtig aroma i sand Henriot stil. En umiddelbar intens aroma efterfølges af en vidunderlig elegance. De mange duftindtryk kommer i en lind strøm - først af sommerblomster, marengs og modne frugter, så friske sommerribs, kridt og mineralitet. Smagen er som et kunstværk i total harmoni, der gør denne champagne så overbevisende og unik.
Til trods for at året 2012 startede højst bekymrende set med en vinbondes øjne - med frost, hagl og voldsom regn i vintermånederne - endte det op helt ideelt med meget gunstigt vejr helt frem til høsten. Bl.a. oplevede man en række meget varme perioder, der førte til en flot udvikling og modning af druerne.
Druerne, 54% Chardonnay og 46% Pinot Noir, kommer fra 6 crus (100% Premier og Grand Cru): Trépail, Mailly-champagne, Cerzenay, Avenay i Montagne de Reims, Avize og Chouilly i Côtes des Blanc. Vinen har ligget mindst 8 år på gærrester. Dosage: 6 gr./l.
Maison Henriot blev grundlagt i 1808 af Apolline Henriot og var i familiens eje helt frem til 2022. Efter en kort periode med omstruktureringer og organisationsændringer kom Maison Henriot i marts 2023 under paraplyorganisationen Terroirs et Vignerons de champagne (TEVC), som repræsenterer flere champagnebønder, -kooperativer og -huse. Under denne paraply, får champagne Henriot adgang til alverdens kontakter og knowhow, men champagne Henriot opererer som selvstændig producent med egen ledelse, hvor de kan fokusere 100% på at vedligeholde deres eksklusive champagnebrand.
Vinmager for Henriot er den højtrespekterede Alice Tétienne, der blev ansat i 2020. Hun kom fra en stilling hos Maison Krug og er en af champagnes mest specialiserede vinmagere med flere uddannelelser inden for champagne og ønologi.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et champagnehus i den absolutte top.