This website requires JavaScript.
  • 2005 Couhins Lurton, Cru Classé, Pessac-Léognan

    De nærmest ideelle vejrforhold i årgangen afspejles I vinens spænding mellem vægtfornemmelsen af solmoden frugt og Sauvignon Blanc's syrespil. Citrus er måske lidt mere i retning af grape end citron i forhold til 2004 årgangen (s.d.) i den let parfumerede duft. Sprøde kalkmineraler, flint, lyse blomster og et pust af solbærblad. En lille bitter snert lukker den lange, ret intense smag. Lidt mere pondus og mindre rank og stilig end 2004, og 1 % mere alkohol end denne. Prop-risiko? Nix. Vinen har skruelåg.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2005

    Alc.

    13,5%

    Område

    Bordeaux

    Land

    Frankrig

    eRobertParker 92 / 100
    Gastro 93 / 100
    Winelab.dk
    WineSpectator 91 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    RestsalgNej
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandFrankrig
    DistriktBordeaux
    DruesorterSauvignon Blanc (100%)
    Alkohol %13,5%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeSkruelåg
    Årgang2005
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer512205
    92 / 100

    eRobertParker

    "Beautiful lemon zest, fig, grapefruit,and lime notes in a crisp, bright, mineral-dominated style. Already drinking well, it should last another 10-12 years" -Robert Parker.

    93 / 100

    Gastro

    Winelab.dk

    Faglagret Sauvignon Blanc er ikke, hvad verdens vindrikkere har drukket mest af det forgangne årti, nærmest tværtimod. Den »grønne«, friske og syrerige udgave fra specielt fra New Zealand har domineret i vinbutikker og supermarkeder. Men Sauvignon Blanc kan godt i visse tilfælde fadlagres med succes, hvilket ses meget i bl.a. Styria i Østrig, men også i denne vin fra en af Lurton-brødrene, nemlig André Lurton. Duften er røget, mineralsk og med et snert af eksotisk frugt suppleret med en god portion ristet fad i baggrunden. Meget forførende. Smagen er cremet og fyldig af frugt og præget af et integreret fadarbejde. En god portion syre slutter dansen. Så sæt gerne denne vin til retter, der kræver syre. Den har udviklet sig smukt i de godt 6 år siden høsten, og vil være spændende at smage om 5 år igen, da den har en lang holdbarhed ved god lagring.

    91 / 100

    WineSpectator

    17 / 20

    Decanter

    Fine, piercing lemony-citrus aroma. Palate soft and full with acidity offering freshness and length. Drink 2008-2020.

    94 / 100

    Vinstyrke2 ved Kim Bretov

    Hvordan smager hvid bordeaux med alder på? Svaret finder du i denne flaske, som i øvrigt højst usædvanligt er udstyret med skruelåg. Denne 2005'er virker umådelig frisk og ungdommelig og springer op af glasset med toner af klippesten, vulkanaske, lim og stenfrugt. I takt med tempereringen udvikles florale og let sødmefulde noter. Smagen åbenbarer stor fylde, intens mineralitet og balanceret syre og sødme. Flot!