En altid pålidelig vin med citrus, lys frugt med god intensitet, syrespil, et touch orangeskal og lidt skovbundstone. Den øst/sydøstvendte parcel på 0.33 ha. er domineret af mager kalk med grus og ligger i ca. 300 m.s højde op ad 1.Cru Les Aigrots. Fin til f.eks. stegt- og grillet fisk, salater med krydrede grøntsager eller fjerkræ i lys sovs. Hvidvin er en niche i Beaune kommune.
Den hvide høst begyndte 6. sept., efter at lidt sen regn havde øget vinsyreniveauet i druerne. Frédéric Weber vurderede, at gæringen ikke skulle være for lang for at bevare friskheden i vinen. Den er lagret 8-10 mdr. i eg, ca. 10% nye fade, og derefter samlet i ståltank 2-3 mdr. inden tapningen.
Beaune kan vel kaldes det primære kraftcenter i Bourgogne. Mange af de største producenter, både i kvalitet og kvantitet, har deres hovedkvarter og primære vinifikationsanlæg her, lige som kommunen har et stort markareal. 363 ha. er med Pinot Noir, heraf hele 275 ha. Premier Crus, og 57 ha. Chardonnay, heraf 39 ha. Premier Crus. Andelen af marker plantet med hvide drue er steget i de senere år.
TGV-togets banelegeme deler byen i en historisk sydligere del og en nordlig del med nyere kvarterer og de mest moderne produktionsanlæg. At 3/4 af markarealet har 1. Cru status vidner om en høj gennemsnitskvalitet, selv om kommunen ikke har en Grand Cru som "stjerne". Skråningerne er ret stejle, vendt fra øst til syd, med tynd jord af klippegrus over limsten og mergel i varierende formationer. I de lavere dele er der lidt dybere jord med større indhold af ler, men stadig masser af klippefragmenter, der sikrer en god dræning.
Vinstilen varierer naturligvis i en så stor kommune med rigtig mange producenter og niveauer, men placeringen tæt på overgangen mellem Côte de Beaune og -Nuits svarer meget godt til den midtsøgende stil, man ofte finder her: ret runde og fyldige vine, som er mindre luftigt elegante end Volnay og mindre fast strukturerede og markerede end de nordlige.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.