Fra gamle vinstokke på fossilholdig kalk og grå mergel i området lige syd for den berømte Solutré klippe. Rig frugt med moden fersken, orangeskal, kaprifolie, et strejf af frisk mandel og fin citrussyre i eftersmagen. Vil egne sig til fede fisk, risretter med fisk, paella og friske oste.
Druerne gærer 80% i temperaturstyret tank, 20% i små egefade, for at kombinere frugtfylde med frisk vibrato-stil. Saint-Véran, der ligger i det sydligste Mâconnais, er delt i en nordlig- og sydlig sektion og omkranser med sine 703 ha. vinstokke Pouilly-Fuissé og Solutréklippen. Kun Chardonnay er tilladt på de meget kalkholdige skråninger, der i den sydlige del ved Leynes, hvor denne vin kommer fra, vender syd til vest.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Meurgey siden 2018. Pierre Meurgey er 4. generation af en passioneret vinfamilie fra Bourgogne. Han har lavet vin under eget navn siden 1990, mens han sideløbende har hjulpet til hos Clos de la Chapelle i Volnay. Fra 2013 har han startet en ny produktion af hvidvine under navnet Meurgey-Croses i Mâconnais, hvor hans mor er født, og deres familiehus ligger.
Disse vine afspejler vigtigheden af terroir, som han prøver at udtrykke i alle sine vine. Druerne kommer fra familiens naboer, som de har kendt i årtier, men altid kun fra én vindyrker pr. appellation han producerer. Det sikrer, at han kan styre timingen af høsten og transporten til det moderne vineri i Mâcon. De røde vine, som han laver under navnet Pierre Meurgey, kommer fra Pommard, Vosne-Romanée samt Côte de Nuits-Villages. Disse vinificeres med respekt for hvert terroir i hans kælder under Château de Bligny-les-Beaune.
2020 Bourgogne havde en meget tidlig knopskydning efter en mild vinter og lun marts. Frugtsætningen var rigtig god, men vedvarende tørke og en konstant vind udtørrede især Pinot Noir på drænende jord, så udbyttet af den meget tidlige høst blev nogle steder lavere end håbet. Chardonnay blev ikke særligt ramt, udover en forsinket fenolisk modning, så mange - meget sjældent set- høstede Pinot Noir før Chardonnay.
Farveskiftet var ret sent, men hele vækstperioden endte med at blive meget tæt på 100-dages normen, og selv de noget stressede Pinot Noir druer havde et forbløffende fint niveau af vinsyre ved høsten, da nætterne ikke var så varme som i 2019, så vinene er forbavsende friske og smager generelt ikke mærket af det høje antal soltimer, hjulpet af at den vedvarende varme om dagen ikke nåede ekstreme højder. Markernes lokalklima gav en del steder tidsforskelle i modenheden, men stabilt høstvejret tillod den nødvendige tilpasning af høsttidspunkter. Alle områder fra Chablis til Beaujolais er generelt særdeles tilfredse med kvaliteten af både røde og hvide vine.