En vin, der viser, hvorfor Montagny fra de bedste producenter ofte kan bide skeer med de dyrere Beaune-vine. En sammensmeltning af frugt og blomster og en vedvarende smag med kompleksitet og struktur, der både gør den drikkeegnet nu men også lagringsegnet. Lagret 10 mdr. på franske egefade med 10% nye fade.
Montagny er den sydligste af de fem appellationer i Côte Chalonnaise, mellem Còte de Beaune og Macônnais. Området er i alt ca. 25 km. langt og 7 km. bredt. Kalkstensbæltet, der er en meget vigtig faktor i Bourgognevinenes karakter, dukker op her men er mere spredt og markerne derfor også. Koncentrationen i Montagny er dog høj: Godt 200 af de i alt 326 ha. marker har 1. Cru status, og området skiller sig ud ved kun at producere hvidvin.
Her er en kende varmere end i Côte de Beaune og mindre regn i gennemsnit. Markerne ligger på øst-sydøstvendte skråninger i 250 - 400 m.s højde, og vinene er oftest ret kødfulde og mineralske. De har en god syrestruktur pga. det høje limstensindhold i jorden og kan udvikle lidt eksotiske frugttoner med alderen. Fine til fx. skaldyr, paella med fisk eller lyst kød og aromatiske oste uden for skarpe kanter.
Les Vignes Longues ligger i den nordlige del af Montagny og er en af de højst beliggende i Côte Chalonnaise 300-400 m.o.h.
JanotsBos er et ambitiøst partnerskab mellem franske Thierry Janots og hollandske Richard Bos, som først mødte hinanden på vinmagerskolen Lycée Viticole i Beaune i 1996. R. Bos arbejdede derefter med gastronomiske projekter i Holland og T. Janots udviklede sin ekspertise ved arbejde for topproducenter som Drouhin, Louis Latour og Comtes Lafon.
I 2005 slog de sig sammen med vinkælder i Meursault og finansiel støtte fra Holland. R. Bos har hovedansvaret for administration og markedsføring, mens T. Janots, med sin efterhånden store erfaring, er fuldt fokuseret på at lave vinen.
De lægger megen vægt på, at oprindelsesområdet, "terroir" og klimaforhold, skal præge den enkelte vin. Deres stil ligger i den lidt fyldigere ende af skalaen, og vinene er generelt egnede til lagring.
Der bruges næsten altid egefade til lagring, men let toastede, og nye fade bruges meget behersket, da fadet skal støtte vinen, ikke dominere den. Deres favoritfade er fra to områder: Allier i det nordøstlige Centralfrankrig og Vogeserne op mod Alsace. Begge områder har næringsfattig jord og tætte- eller meget højtliggende skove, som giver træ med tætte porer, der støtter vinens struktur.
2020 Bourgogne havde en meget tidlig knopskydning efter en mild vinter og lun marts. Frugtsætningen var rigtig god, men vedvarende tørke og en konstant vind udtørrede især Pinot Noir på drænende jord, så udbyttet af den meget tidlige høst blev nogle steder lavere end håbet. Chardonnay blev ikke særligt ramt, udover en forsinket fenolisk modning, så mange - meget sjældent set- høstede Pinot Noir før Chardonnay.
Farveskiftet var ret sent, men hele vækstperioden endte med at blive meget tæt på 100-dages normen, og selv de noget stressede Pinot Noir druer havde et forbløffende fint niveau af vinsyre ved høsten, da nætterne ikke var så varme som i 2019, så vinene er forbavsende friske og smager generelt ikke mærket af det høje antal soltimer, hjulpet af at den vedvarende varme om dagen ikke nåede ekstreme højder. Markernes lokalklima gav en del steder tidsforskelle i modenheden, men stabilt høstvejret tillod den nødvendige tilpasning af høsttidspunkter. Alle områder fra Chablis til Beaujolais er generelt særdeles tilfredse med kvaliteten af både røde og hvide vine.