Lærebogs-Sancerre i den gode ende: Den knastørre stil afbalanceres af fin, moden frugt med kølig stikkelsbærtone, hvide blomster og nyslået græs. Vinificeret kun i ståltank for at vise talenterne som ung. Til bl.a. østers, ferskvandsfisk med sovs, skaldyr og gedeost; ikke mindst den lokale Crottin de Chavignol.
100% Sauvignon Blanc fra marker i seks kommuner, alle orienteret syd til sydvest. Jordbundene til denne vin er 40% fra kalk, 30% fra Silex/flint og 30% fra lerholdig jord. Høsten sker først i oktober, og vinene laves på ståltank og i emaljerede cementtanke. Springer ud af flasken som ung, men kan gemmes ca. 5 år.
Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien har 60 ha. i alt, fordelt på Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Tre sønner styrer i dag: Daniel ejendommen som helhed, Jean-Francois i markerne og Benoit som kældermester.
Daniels to døtre er klar til at overtage, når tiden kommer: Anne-Sophie er ønologuddannet og har lavet vin i Bordeaux, Bourgogne og New Zealand. Caroline er i administration og salg sammen med Daniels frue Christiane. Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade. Områdets ekstremt varierede jordbund afspejler sig i domænets mange parceller med både ler, kalk, mergel og flint repræsenteret. Kvalitetsniveauet er konstant højt og stabil, så ES-Vin har solgt deres vine i mange år.
Sancerre, i den østligste ende af den lange Loire flod, er et godt 20 km. langt område med bølgende bakker og ekstremt varieret jordbund, dels pga. erosion gennem tiderne, dels de kalkholdige områder, der stikker frem, som er fælles med Chablis i det nordligste Bourgogne ca. 80 km. mod øst. Da floden er smal her, uden videre mildnende indflydelse, og vi er langt inde i landet, er klimaet nærmest kontinentalt med kolde nætter, der bidrager til den markant sprøde syrestil i vinene, og der høstes sjældent før i oktober.
Der er knapt 3000 ha. marker, over det dobbelte af søstervinen Pouilly Fumé på østsiden af floden. Før vinlusens angreb i slutningen af 1800-tallet, hvor vinstokkene døde, var her mest røde druer og den hvide Chasselas. Da Sauvignon Blanc var bedre egnet til podning på amerikanske rødder, som vinlusen ikke angriber, blev den dominerede, og står i dag for ca. 80% af produktionen. Resten er rødvin på Pinot Noir, normalt i den cool, sprøde stil, som kendetegner de fleste Loirevine generelt. De livfulde og elegante hvidvine har været tiltagende populære i flere årtier og er det fortsat.