Domænets ældste vinstokke giver en vin med virkelig høj intensitet for Sauvignon Blanc. En fedme- / breddefornemmelse med mange citrus-variationer, der samtidig holdes i stramme tøjler af et high-key syrespil. Frugtens pondus gør, at den er lagret i egefade. Til bl.a. fisk, sushi, fjerkræ og salater med krydrede elementer. Kan udvikle sig op til 8-10 år fra høståret.
Druerne er fra domænets ældste marker i Chavignol. De fleste vinstokke blev plantet i 1950'erne og er ca. 50 år i gennemsnit. Efter håndsortering og afstilkning presses langsomt, for at undgå skarpe tanniner fra kernerne, og gæringen i 600 l. egefade er kølig og lang. Vinen lagrer et år i Troncais eg fra Centralfrankrig. Den har en tæt porestruktur i flere hundrede år gamle, langsomt voksende træer, der regnes for optimal til vine, som har et ekstra raffinement at fremhæve.
Hubert Brochard er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien har 62 ha. i alt, fordelt på otte kommuner i Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Tre sønner styrer i dag: Daniel ejendommen som helhed, Jean-Francois i markerne er lige gået på pension, og Benoit som, efter uddannelse i Bourgogne, overtog som kældermester i 1990.
Daniels to døtre er klar til at overtage, når tiden kommer: Anne-Sophie er ønologuddannet og har lavet vin i Bordeaux, Bourgogne og New Zealand. Caroline er i administration og salg sammen med Daniels frue Christiane.
Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228, 400 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade. Områdets ekstremt varierede jordbund afspejler sig i domænets mange parceller med både ler, kalk, mergel og flint repræsenteret.
Man arbejder nu efter miljøkodeks "HVE / Haut Valeur Environnementale". Der bruges kun naturgødning efter observeret behov og let pløjning for ukrudt mellem rækkerne. Man skal bl.a. handle med respekt for biodiversitet i markerne, reducere energi- og vandforbrug samt sortere og minimere affald. Kvalitetsniveauet er konstant højt og stabil, så ES-Vin har solgt deres vine i mange år.
Sancerre, i den østligste ende af den lange Loire flod, er et godt 20 km. langt område med bølgende bakker og ekstremt varieret jordbund, dels pga. erosion gennem tiderne, dels de kalkholdige områder, der stikker frem, som er fælles med Chablis i det nordligste Bourgogne ca. 80 km. mod øst. Da floden er smal her, uden videre mildnende indflydelse, og vi er langt inde i landet, er klimaet nærmest kontinentalt med kolde nætter, der bidrager til den markant sprøde syrestil i vinene, og der høstes sjældent før i oktober.
Der er knapt 3000 ha. marker, over det dobbelte af søstervinen Pouilly Fumé på østsiden af floden. Før vinlusens angreb i slutningen af 1800-tallet, hvor vinstokkene døde, var her mest røde druer og den hvide Chasselas. Da Sauvignon Blanc var bedre egnet til podning på amerikanske rødder, som vinlusen ikke angriber, blev den dominerende og står i dag for ca. 80% af produktionen. Resten er rødvin på Pinot Noir, normalt i den cool, sprøde stil, som kendetegner de fleste Loirevine generelt. De livfulde og elegante hvidvine har været tiltagende populære i flere årtier og er det fortsat.