This website requires JavaScript.
  • 2020 Marsannay Clos du Roy, Blanc, Jean Fournier

    Druer fra blot 0,5 ha.: En højtliggende kalket parcel og tre lavere liggende, lune dele af den kommende 1.Cru mark. Den er af 100% Chardonnay, der spiller på både let eksotisk frugtstil og syresprælsk kalkmineralitet som modvægt. Lyse blomster og citrusskal i næsen, og en frugtkurv der, med luftning som ung, kan vise bl.a. mørke kirsebær, abrikos, passionsfrugt og muskatnød. Ret fyldig og silkeblød i munden, men rankt bygget med fin længde. Imponerer nu men kan formentlig udvikle sig lige så længe som Jean Fournier's bedste rødvine.

    Parcellerne ligger lige over grænsen til Chenôve kommune mod nord. De tre i den lavere del har meget tynd overjord med grus på en lagdelt sandsten, som er sjælden i Bourgogne. De fleste vinstokke er ca. 50 år, og de yngste er forsøgsvis plantet med den ekstreme tæthed af 20.000 stokke / ha.

    Druerne, der håndhøstes i små kasser, presses efter sortering i 3-5 timer og ligger med faststofferne i 12-24 timer før gæring med naturlig gær i egekar uden tilsætning af svovl. Lagring sker i 600 l. træfade, 10% nye, i 12 mdr. uden omrøring og 4-6 mdr. i ståltank efter sammenstikning af de enkelte fade.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2020

    Alc.

    12,5%

    Område

    Bourgogne

    Land

    Frankrig

    Robert Parker 91 / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeØkologisk
    LandFrankrig
    DistriktBourgogne
    DruesorterChardonnay (100%)
    Alkohol %12,5%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2020
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer339620
    91 / 100

    Robert Parker

    Rating91Drink Date2022 - 2035Reviewed by William KelleyIssue Date25th Aug 2022SourceAugust 2022 Week 4, The Wine AdvocateFrom vines planted at elevated densities, the 2020 Marsannay Clos du Roy Blanc exhibits notes of white flowers, citrus zest, crisp orchard fruit and nutmeg. Medium to full-bodied, satiny and racy, with bright acids and a saline, mineral finish, it shows plenty of promise.