En juvel i Henriots sortiment med flot frugtintensitet og en vedvarende og fin mousse. Den laves kun i exceptionelle gode år og er et blend af 6 ikoniske Grand Cru Champagner: 50% Chardonnay fra Chouilly, Avize og Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs og 50% Pinot Noir fra Mailly Champagne, Verzy og Verzenay i det nordlige Montagne de Reims.
2008 forener kraft og elegance til en fuldkommen smagsoplevelse. Det er en champagne, der stadig er lidt lukket som ung og som vil blomstre de næste mange år. Har potentiale til at blive gemt mindst 12 år.
Kældermester i Maison Henriot, Alice Tétienne udtaler bl.a.: “Henriot Hemera 2008 er loyal over for sine historiske terroirs... Henriot Hemera 2008 viser en skræmmende storhed. Friskhed, delikatesse, distinktion og kraft - alle lidt tilbageholdende - kendetegner denne skabelse. Ved åbning fornemmes aroma af lidt eg og subtile ristede toner i baggrunden. I smagen dukker harmonien op og giver plads til en livlighed udtalt med elegance og et glimt af en præcis og vidunderlig konstruktion."
Hemera har lagret cirka 14 år "sur lie" med en dosage på 4 g/l. Navnet hylder den græske gudinde af dag og lys, Hemera.
2008 er en perfekt gengivelse af et klassisk år i Champagne. Klimaet var usikkert og køligt gennem vinter-, forårs- og sommersæsonerne, men solen kom tilbage for fuld styrke og skabte ideelle forhold, da høsten nærmede sig, og opfyldte dermed alle betingelserne for at gøre 2008 til et fantastisk Champagne-år. Druerne besad en perfekt spænding mellem syre og sukker, hvilket er et vigtigt parameter for at skabe vin med stigende kompleksitet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Maison Henriot siden 2017. Maison Henriot blev grundlagt i 1808 af Apolline Henriot og var i familiens eje helt frem til 2022. Efter en kort periode med omstruktureringer og organisationsændringer kom Maison Henriot i marts 2023 under paraplyorganisationen Terroirs et Vignerons de Champagne (TEVC), som repræsenterer flere Champagnebønder, -kooperativer og -huse. Under denne paraply, får Champagne Henriot adgang til alverdens kontakter og knowhow, men Champagne Henriot opererer som selvstændig producent med egen ledelse, hvor de kan fokusere 100% på at vedligeholde deres eksklusive Champagnebrand.
Vinmager for Henriot er den højtrespekterede Alice Tétienne, der blev ansat i 2020. Hun kom fra en stilling hos Maison Krug og er en af Champagnes mest specialiserede vinmagere med flere uddannelelser inden for Champagne og ønologi.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Maison Henriot beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret. Huset er under økologisk konvertering, men der går nogle år, før vinene bliver certificerede, da der indgår reservevin i vinene. Certificeringen ønskes af miljømæssige årsager, foruden at den er 100% i overensstemmelse med et af Maison Henriots mål: At fremme mangfoldigheden og dermed rigdommen af de forskellige unikke terroirs.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et champagnehus i den absolutte top.