Herlig Pinot Noir med indbydende Pinot Noir aroma og en fyldig smag og længde med den friskhed, som det køligere klima i Adelaide Hills giver. Frisk, livlig syre i afslutningen blander sig med perfekt afstemte tanniner til en saftig vin med finesse, der indbyder til et glas mere.
De lokale ræve, der bor i Adelaide Hills, har udviklet en appetit for vindruer og kan ofte ses spise de lavt hængende klaser. Rævene hjælper således d'Arenberg med at tynde ud i druerne og give mere kraft og øge kvaliteten af de resterende druer, som de ikke kan nå.
Druerne presses blidt i mindre portioner ad gangen. Der tilføjes 15% hele druer, og i tre dage udbløder druerne inden gæringen med vildgær sætter ind. Druerne fodtrampes jævnligt inden de presses i kurvepresse. Vinen flyttes herefter til ældre franske ege barriques for gære færdigt. Vinen lagrer på bundfaldet for at give den mere kompleksitet. Vinen tappes uden klaring eller filtrering.
d'Arenberg blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia, og de har marker i både McLaren Vale og Adelaide Hills.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domainets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.