Inbydende og krydret duft. Tæt smag af mørke bær - morbær, blåbær og blommer krydret med noter af anis, fennikel og koriander. Vinen har tilpas følelige tanniner, men de afbalanceres af en frisk syre. Det er en vin, der vil være glad for retter med lidt fedme, som f.eks. en fedtmarmoreret bøf, simreretter, mad fra grill og flæskesteg.
Druerne presses i små mængder ad gangen, og de føres herefter til store åbne gæringskar. De fodtrædes 2/3 gennem gæringen, før vinen presses i en kurvepresse og dernæst føres til en blanding af fransk og amerikansk, hvor vinen gærer færdig og modner. Vinen gærer på gærresterne og omrøres først til sidst.
Ejer og vinmager Chester Osborn kalder sig vogteren af Grenache efter at mange andre vinbønder hev de gamle Grenache vinstokke op for at skaffe plads til Cabernet og Merlot. d’Arenberg beholdt sine og deraf navnet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Magasinet Wine & Spirits Magazine har haft d'Arenberg på deres "Top 100 wineries" liste flere gange, og mediet
Worldsbestvineyards.com, der anmelder verdens bedste vingårdsoplevelser, har ligeledes haft d'Arenberg med på deres liste med "Top 100 vinturistdestinationer".
I 2015 åbnede d'Arenberg et kæmpe gastronomisk og kulturelt oplevelsescenter, "The Cube", på ejendommen, og stedet og dets restauranter høster år efter år ligeledes stribevis af store anmeldelser som f.eks. "International Best of Wine Tourism" i Great Wine Capitals Global Network.