Fra domænets senest tilkøbte mark, der giver Pinot Noir med flot blanding af letbenet renhed og en frugtdybde, der er langt "over norm" for Alsacevin på druen. Kirsebær og blomstertoner i duften. Saftig og ret kødfuld smag med finkornede tanniner, et lille præg af eg og frisk syre fra højden, druerne vokser i. Megen rød Alsace har ikke udviklingspotentiale, men denne har!
Kirchberg i Barr ligger nord-nordøst for domænet i Andlau. Marken er en stor (40 ha.), flad, syd- sydøstvendt bue med en hældning på 20-30 grader, der går helt ned til byen. Druerne vokser i 220-350 m.s højde. Marken får sol hele dagen og er beskyttet mod nordvest af skov på toppen. Kreydenweiss' parcel er i den høje ende, hvor variationerne i døgntemperatur er størst. Den er plantet meget tæt: 10.000 stokke/ha. og pløjes kun med hest. Blandingen af kalk, mergel og ler er meget lig Bourgogne. Kalk giver finesse til frugten, ler giver tyngde og dybde.
Navnet, kirkebjerg, skyldes formentlig Saint Martin's kapel, som før lå på toppen. Marken er rosende nævnt i et klerikalt dokument fra Fulda, området var underlagt, i det 8. århundrede. Den var blandt de første marker, der fik Grand Cru status i 1982.
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig, og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007: lave høstudbytter, minimum intervention, kun naturlig gær og lang skindkontakt før tapning direkte fra fadene.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Alsace 2017 blev nærmest total harmoni...
En kold men kort vinter, hvor frost næsten hele december og januar sikrede hvileperiode for vinstokkene. Foråret kom tidligt og lunt, så knopskydningen var hurtig. Pludselig frost 19. - 21. april gjorde en del skade i lavtliggende områder og reducerede det potentielle udbytte, især for Gewurztraminer, der blomstrede tidligt.
Sommeren var varm uden voldsom hede, med højt soltimetal og passende regn, der til tider var voldsom men koncentreret i korte perioder. Høstvejret var fantastisk i hele september og oktober: tørt med kølige nætter, der sikrede mod syrefald, og mange soltimer, så forskellige lokationer- og druer kunne høstes på det optimale tidspunkt. Meget af oktober havde morgendis og sol senere på dagen, som gav fine forhold for udvikling af Botrytis, så der var fine muligheder for "Vendange Tardive" og "Selection des Grains Nobles" med både høj frugtkoncentration og flot syrebalance.
Høstudbyttet blev noget reduceret af forårsfrosten i forhold til året før, men ligger ca. på niveau med 2013 - 2015. Samlet set var Alsace ikke så hårdt ramt som andre områder i Frankrig.