3.500,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
4.200,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Château Palmer, Margaux, 3.Cru Classé
WineSpectator | 98 / 100 |
Robert Parker | 97 / 100 |
WineCellarInsider | 99 / 100 |
3.500,00 kr. | Pr. stk. v. køb af 6 |
4.200,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Sauvignon (53%) Merlot (40%) Petit-Verdot (7%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 281418 |
Beskrivelse
"Den mest kraftfulde Palmer, der nogensinde er lavet" siger teknisk direktør Thomas Duroux. "Man taber underkæben…WOW" + "min duftpris i 2018 går til Palmer": Lisa Perrotti-Brown fra Robert Parker. Det fyger med eksotiske associationer fra alle smagere: roser, indisk krydderiblanding, viol, cassis, underskov, støvet jord, skovbærkage, jern, mineraler…. Tæt, magtfuld tyngde i munden i en poleret stil og en ramme af faste, fuldmodne tanniner.
Da slottet drives biodynamisk, ramte den aggressive meldug efter regnen i starten af juli hårdt. Udbyttet er latterlige 11 hl./ha. Det samme som i 1961. Druerne er ca. 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot plus Petit Verdot, høstet fra 13/9 - 15/10. Med den meget omhyggelige udvælgelse, forholdene krævede, tog det en måned at høste 600 hl! En helt speciel Palmer med årtier foran sig. Der er ingen 2.vin i årgangen.
Château Palmer's marker har været dyrket i mange hundrede år, først som del af en meget stor ejendom, der havde Chateau d'Issan mod syd som kerne. Navnet stammer fra oberst Charles Palmer, som købte ejendommen i begyndelsen af 1800-tallet og øgede arealet kraftigt. Han solgte 1843 til familien Pereire, som byggede slottet i Cantenac kommune ved siden af Ch. Margaux, som det står i dag. Fire negociant-familier (vinhandlere) slog sig sammen om at købe det i 1938. To af dem: Mähler-Besse og Sichel har aktiemajoriteten i dag.
Der er 66 ha. i produktion plantet med 53% Merlot, 41% Cabernet Sauvignon og 6% Petit Verdot; mange stokke er over 70 år og plantet så tæt som 10.000/ha. Der er i alt 106 parceller spredt i Margaux kommune. De allerbedste regnes for at være plateauet lige bag slottet (som ikke hørte til det ved klassifikationen i 1855).
Thomas Duroux, agronom og ønologuddannet, vendte hjem fra at bestyre ejendomme i Italien og overtog driften i 2004. En stor renovering af vinfaciliteterne i 1995 har han fulgt op med ny teknik i druemodtagelsen, optisk sortering, nyt tappeanlæg, smagerum, en lille kælder til eksperimentel produktion og en lagringskælder, der ligner en gigantisk vintønde indefra. Der er 54 koniske stålgæringskar til særbehandling af hver parcel, og al flytning af druemost og vin sker ved tyngdekraft.
Phenolisk modning (kerner, skind og stilke) overvåges med infrarød fotografering af hver parcel for at bestemme det optimale høsttidspunkt. Dyrkningen har været 100% biodynamisk fra 2014, certificeret fra 2017-årgangen, som også er første år, der kun er brugt naturlig gær. Brug af svovl reduceres løbende for at fremme det renest mulige drueudtryk under hensyn til vinens stabilitet.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt, generelt værst i områder med afstand til floderne, hvor der var mindre luftcirkulation. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder: det sydlige Médoc og Bourg / Blaye området på højre bred i maj og Sauternes i juli.
Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober. I gennemsnit fik Bordeaux fra marts - juni 361 mm regn og fra juli - september kun 82 mm! Unge vinstokke på grus havde det hårdt, især i august, hvor mange dage kom over 35 grader. Frugtkvaliteten på de overlevende druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Kølige nætter i den sidste måned holdt syren oppe, og den tørre periode gav solide tanniner i druerne. Høstmængden er samlet set gennemsnitlig og klart større end 2017. Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring delvist med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat. Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden, og der skulle holdes fokus på at bevare syren i vinene. Modne smagsstoffer var der masser af, så der er lavet flotte vine. I Sauternes hang nerverne i laser, da Botrytis svampen, som skrumper druerne, først kom for alvor sent i oktober, og mange, der ikke havde mistet for meget til hagl i juli, høstede fin frugt langt ind i november.
WineSpectator
Remarkably concentrated, this nearly oozes fruit, with waves of cassis, plum reduction and warmed cherry preserves all carried by a dense yet polished and seamlessly embedded structure. A backdrop of violet, lilac and pastis adds to the enveloping feel, and yet with all that depth and concentration, this is a vibrant, pure expression, thanks in part to a riveting iron spine through the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Best from 2028 through 2040. 5,830 cases made.
Robert Parker
The 2018 Palmer is composed of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot. Grapes were harvested September 13 to October 15, and the wine has a 3.83 pH and 14.3% alcohol. Very deep purple-black in color, the nose is a little reticent to begin, but with coaxing, it slowly emerges to show fragrant violets, underbrush, mossy bark and iron ore with exponentially growing notions of crème de cassis, Black Forest cake, plum preserves, hoisin, Christmas cake and red roses with wafts of dusty earth, Indian spices and cracked black pepper. Full-bodied, concentrated and downright powerful in the mouth, it has a solid structure of firm, wonderfully plush tannins and masses of fragrant accents, finishing very long and very spicy. By the time I finished tasting this, the nose had exploded in this fragrant bomb of fruit, earth and floral notions. This is one of those 2018 wines that has a beguiling brightness that comes from the many floral, spice and mineral accents among all that rich fruit. WOW!
WineCellarInsider
Relaterede produkter
kekcis6q2s
0kn8x7qu4edr9fzyvarw6fuhdsgkzuocnv
k0xb514fzzxizm3rcc4uj
DKK 000,00
DKK 000,00
r30hoglmnoc
55v8vzzqgtqxlfjhwm9aeb6bw63kne6wq
xi3u8i3iqzmekvftl70i6o
DKK 000,00
DKK 000,00
1adhemcimas
1w2x25yju6iq2lrsi03p2w9mdu7ikgc
yudhaejfau9tkzrr5yfwp
DKK 000,00
DKK 000,00
o3zp0o82hzp
hbzi1zfzq4h2yyimy2mp7sqnyek5vy8wa
p9g6zmtenzedfg4blzjn7r
DKK 000,00
DKK 000,00
6ybto12h2jo
smzkdmnihye6q21wdgoljdznmrnyqvx7
p6ydgnt9l6j0ts99152up3
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
7rw8cifnwsg
19ltebi6do4v2vpjulyfb8t9ser8snll
mxjo26l0ozx0qnxi41p59
DKK 000,00
DKK 000,00
jozti84l1d
y9rmrbxyxqpjy30d9w91ii44nu2epyeh
ds439nzxywcf22zwpt2uol
DKK 000,00
DKK 000,00
r4sme0qlxr
1eptrtzttopjwq91i3hiftfwlf6mm4ll3n
kwxgp7i08uucyex5xuzcr
DKK 000,00
DKK 000,00
qqrcucpj5yc
f6t5bjyu377eh6fyy7x1iepi8mru90ec
7zhyq2qm0iet5wx26sho5c
DKK 000,00
DKK 000,00
bv80mko39ji
t1u0jnbso0fj720ovvnxuvlyqbq6m6u
w0bnw6k73qk3o57kznoji
DKK 000,00
DKK 000,00