De små og tykskallede druer, der kom ud af den lange tørkeperiode i sommeren, præger årgang 2020 med muskuløs og intens frugt samt kraftige men fuldmodne tanniner. Den florale side af Cabernet Sauvignon, som er et kendetegn for Margaux i topklasse, præger vinen. Den er kompleks og nuanceret med en vifte af bærtoner, krydderurter, grafit, tobaksblad og udtalt mineralitet i den meget lange eftersmag. Et citat fra Falstaff´s beskrivelse kan være en god opsummering: "Finish er kompakt, præcis, harmonisk og længevarende. Meget imponerende og til lang udvikling". Tidshorisonten for den største nydelse vurderes til ca. 2026 - 45.
2020 består af 88% Cabernet Sauvignon og 12% Merlot. Der er kun høstet 32 hl. / ha. Vinen er vinificeret i en blanding af trækar, cementtanke og terracotta-krukker. 70% er lagret i nye egefade og 30% i amfora i ca. 18 mdr.
Chateau Durfort-Vivens ligger i den sydøstlige udkant af Margaux by. Det var oprindeligt et fort bygget af ridderordenen Durfort i 1300-tallet. Da Montesquieu's ven Vicomte Robert Labat de Vivens arvede ejendommen, navngav han den Durfort-Vivens i 1824. Vinene blev i 1840'erne solgt til priser lige under de nuværende 1. Cru Classé slotte, hvilket banede vejen for 2. Cru klassifikationen i 1855.
I 1937 blev det solgt til Ch. Margaux, hvor Lurton-familien var hovedejer, og overdraget til Gonzague Lurton fra hans far Lucien i 1992. Han blev gift med Claire Villars-Merlaut, som ejer og leder Ch. Haut-Bages Libéral.
De 55 ha. marker er domineret af dybe grusbanker over sand og ler, og stedets kystnære klima med læ fra Landes-skovene mod vest giver et moderat lunt klima uden ekstreme udsving. Der er plantet 13% Merlot, 6% Petit Verdot og 2% Cabernet Franc; resten er Cabernet Sauvignon, som altid dominerer 1. vinen. Plantetætheden er mellem 6600 og 8300 vinstokke / ha.
Gonzague Lurton har altid brændt for de biodynamiske tanker, som kan være risikable at praktisere i Bordeaux. Han begyndte forsøgsvis konvertering i 2009, nåede 100% i 2013 og blev -som første slot i Margaux- certificeret i 2016. Kældrene blev helrenoveret og udvidet i 2012 med en blanding af rustfri ståltanke, store trækar, cementtanke og et nu stigende antal terracotta-krukker i forskellige størrelser, der bidrager til transparens og detaljerigdom i vinen, også når den er meget koncentreret. Den tekniske direktør Léopold Valentin spiller en stor rolle her.
2. vinen er "Relais de Durfort-Vivens", og man producerer også " La Nature de Durfort-Vivens" helt uden svovl.
Margaux er den sydligste og næststørste af Cru Classé kommunerne på venstre bred (efter St. Éstephe) med 1355 ha. Den er sydligst og gennemsnitligt varmest med den tidligste start på høsten. Den var det første område med vin plantet af romerne, bevidnet af digteren Ausonius. Området er ret fladt med højder fra 1 - kun 30 m.
Jordbunden er meget varieret. Her er alt: grus, sand, kalksten, ler og klippe, men gruset er det kendetegnende for området. Med 21 Cru Classé slotte er der flere end i nogen af de andre kommuner. Der er også adskillige seriøse Cru Bourgeois slotte; i alt ca. 80 producenter.
Druerne varierer med jordbunden, men Cabernet Sauvignon er signaturdruen her. Samlet set er vinene karakteriseret mere ved finesse end punch. Der tales om vin til "de bonede gulve". Cigarkasse, kirsebær, blommer, trøffel, jord, tobaksblad og viol er tit associationer til klassisk Margaux. Trods den elegante karakter, de ofte har, lagrer vinene glimrende.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort.